Pieci iemesli tam, kādēļ tev ir regulāras kakla muskuļu sāpes

Nepareiza stāja

Noguļoties pāri grāmatu kaudzei vai pieliecoties ļoti tuvu datora ekrānam, mugura ir sakumpusi, un var tikt izmežģīti plecu un kakla muskuļi.

Smits norāda, ka galvenais ir turēt taisnu muguru .Tas nozīmē, ka galvai, kaklam, mugurkaulam un iegurnim vajadzētu būt taisnā vertikālā līnijā. Iedomājies, ka saspied zīmuli, kas atrodas starp lāpstiņām vai arī vienkārši iztēlojies, kādai būtu jābūt pareizai stājai un ievēro to.

Darbs birojā

Daudzi cieš no hroniskām sprandas un muguras sāpēm, un dators ir tikai daļa no problēmas. Biroju krēsli bieži vien nav veidoti tā, lai atbalstītu muguru dabiskajā S formā. Mugurkaula jostas daļai, kā arī rokām nav pietiekams atbalsts, tāpēc cilvēki ir spiesti noliekties pāri galdam, saliecot muguru C formā. Tādējādi palielinās slodze uz kaklu un jostas un krustu daļas starpskriemeļu diskiem.

Smits iesaka padomāt par to, kā darbavietu padarīt ergonomiskāku, kā arī darbā ik pa laikam piecelties kājās. Vari uzlikt arī modinātāja signālu, lai atgādinātu sev, ka jāpieceļas, jāizstaipās un ik pēc 30-40 minūtēm jāizkustas. Tādejādi uzlabosies asinsrite un mazināsies slodze mugurkaulam.

Smēķēšana

Daudzas veselības problēmas, sākot no plaušu vēža līdz diabētam, tiek saistītas ar smēķēšanu. Tagad šim sarakstam var pievienot arī hroniskas muguras un sprandas sāpes.

Smits skaidro, ka smēķēšana atūdeņo muguras starpskriemeļu diskus un paātrina deģeneratīvo procesu, kā rezultātā var veidoties diska trūce.

Smēķēšanas ietekmē sašaurinās asinsvadi, līdz ar to mugurkaulam un starpskriemeļu diskiem piekļūst mazāk skābekļa. Tāpēc labāk sāc domāt par atmešanas plānu.

Atkarība no mobilā tālruņa

Nepārtraukta īsziņu rakstīšana nekaitē tikai īkšķiem. Katru reizi, kad paskaties telefona ekrānā – vai tā ir īsziņas rakstīšana, atbilde uz e-pastu – tu sasprindzini kakla muskuļus.

Smits saviem pacientiem liek iztēloties, ka galva un kakls līdzinās boulinga bumbai, kas stāv uz golfa bumbiņas paliktņa (T kociņa). Galva sver aptuveni piecus kilogramus, tāpēc ir vajadzīga liela piepūle, lai to uzstutētu atpakaļ uz “paliktņa'”.  

Tāpēc ir ieteicams skatīties ekrānā pēc iespējas retāk un turēt telefonu acu augstumā, kā arī ik pa laikam izstaipīt kaklu.

Pārāk daudz alkohola

Nav nekāds pārsteigums, ka sāpošu sprandu var izraisīt neērta gulēšanas poza. Ja tas notiek laiku pa laikam, tad pārmērīga alkohola lietošana vēl vairāk pastiprina šo iespējamību.

Iemesls ir pavisam vienkāršs. Nakts laikā cilvēki vairākkārt maina gulēšanas pozu, bet apreibinošo vielu ietekmē tas notiek retāk. Tas nozīmē, ka ķermenis var ilgāk atrasties neērtā pozā, kā rezultātā var veidoties kakla izmežģījums.

Sliktu miegu un sāpošu sprandu nākamajā dienā garantē arī citi faktori, piemēram, pārāk daudz spilvenu, kas ir pārāk mīksti, jo tādējādi izmainās galvas un kakla novietojums. Miega pozu var sabojāt arī pārāk mīksts matracis. Smits iesaka izvēlēties stingru matraci un ergonomiskus spilvenus, kas ir veidoti atbilstoši mugurkaula izliekumam.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment