Pievienoju borščam ābolus un baudu karaliska galda cienīgu ēdienu

Ukraiņu kulinārijas speciālistes Jevgeņijas Klopotenko gardā boršča recepte neatstās nevienu vienaldzīgu. Šis ir īpašs borščs, kas noteikti ir pelnījis uzmanību. To var pasniegt pat uz svētku galda visprasīgākajiem viesiem. Turklāt šāda kāruma receptei tika pievienota slepena sastāvdaļa.

Gardā boršča recepte

Patiesi boršča pazinēji, iespējams, jau ir noteikuši savu iecienītāko šī ēdiena recepti. Kādam garšo skābāks borščs, kāds vispār pievieno nedaudz cukura, lai tas būtu saldāks. Jevgeņija Klopotenko piedāvā vienā pannā apvienot divas garšas un pagatavot ukraiņu boršču ar āboliem. Saldā un skābā līdzsvars iepriecinās absolūti ikvienu.

Sastāvdaļas:

  • 400 g cūkgaļas ribiņas
  • 3 vidēji āboli
  • 3 litri ūdens
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • Kāposts
  • Ķiploki pēc garšas
  • Iecienītākās garšvielas
  • 1 iepakojums mērce borščam

Pagatavošana:

Nomizojiet vienu burkānu un sīpolu no miziņas. Sagrieziet šos dārzeņus lielos gabalos un izklājiet uz cepešpannas. Tur arī liekat ribiņas, rupji sagrieztas. Cep gaļu ar dārzeņiem cepeškrāsnī 20 minūtes 220 grādu temperatūrā. Tā topošais borščs iegūs bagātīgāku garšu un aromātu.

Sagatavojiet dārzeņus buljonam. Sagriež kartupeļus, burkānus un kāpostus. Izņem pagatavos dārzeņus no cepeškrāsns. Uzmanīgi sagriež ribiņas mazākos gabaliņos.

Ceptos dārzeņus, kā arī ribiņas pārliek katliņā un piepilda ar ūdeni. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus un kāpostus. Vāra boršču 15 minūtes un pēc tam pievieno kartupeļus un burkānus. Pirms kartupeļu pievienošanas izņem no katla apcepts dārzeņus un tos izmet.

Katliņā pamazām pievieno veikalā nopērkamo boršča mērci. Jūs varat to pagatavot pats, bet tā iegāde ietaupa daudz laika un pūļu. Zupas garša no tā nepasliktinās. Rūpīgi samaisiet boršču.

Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagrieziet tos kubiņos un pievienojiet katlā apmēram 10 minūtes pirms boršča gatavošanas beigām. Nogaršo zupu, pievieno iecienītākās garšvielas. Boršču vēlams kādu laiku atstāt uz izslēgtas plīts un zem vāka.

 

COMMENTS

Leave a Comment