Pirts – svēta un laba lieta. Kad tā kļūst par aizliegto zonu?

sauna

 

Tas viss var būt bīstami tiem, kuri slimo ar sirdskaitēm un izteiktiem asinsrites traucējumiem. Tvaicētavu nedrīkst apmeklēt, ja ir smaga hipertonija un arteriālais spiediens augstāks par 200 mm dzīvsudraba staba, smaga sirds išēmiskā slimība un izteikta asinsvadu ateroskleroze.

Nav vērts izaicināt likteni arī tiem, kuriem ir nosliece uz asinsizplūdumiem un trombu veidošanos, kā arī cilvēkiem, kuri nesen pārcietuši operāciju. Uzmanīgiem ar pēršanos jābūt tiem, kuriem ir pāri 60, bet pēc 70 gadiem apmeklēt pirti un saunu vispār nav ieteicams.

Ja ir nopietns aknu iekaisums, ciroze, čūlas slimības saasināšanās pirtī iet nedrīkst!

Nevēlama pirts ir virknei ādas slimību. To skaitā ir visas akūtās ādas kaites vai to saasināšanās, sklerodermija.

Tvaicēties nedrīkst cilvēki ar strutojošiem izsitumiem, kašķi, ādas sēnīšu vai vīrusu slimībām.

Lasi vēl: Interesanti, kā pirts ietekmē Tavu veselību

Pirts nav ieteicama arī tiem, kuri slimo ar cukura diabētu smagā formā, nopietniem vairogdziedzera darbības traucējumiem, glaukomu, epilepsiju, psihozēm un psihopātiju.

Nekādā gadījumā tvaicētavā nedrīkst uzturēties, ja ir kāda akūta infekcija, paaugstināta ķermeņa temperatūra vai ļaundabīgais audzējs.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Doties pretī savas Veiksmes izstieptajām rokām: https://goo.gl/QrjOvB</cite>

    Pirmā iemaksa par labu auto jau pēc nedēļas? Izsmalcinātu rotaslieta mīļotajai sievietei, dāvanas tuviniekiem, traka ballīti draugu lokā, nedēļas atvaļinājums kādā no kūrortiem? Tu arī to vari! Piepildi savus slēptākos sapņus.

Leave a Comment