Plāno ieguldīt 25 miljonus eiro futbola infrastruktūrā

Futbols klubs Riga FC un Futbola akadēmija FK Rīga sadarbībā ar Baltic Sport Group turpina attīstīt infrastruktūru treniņu procesam, sportistu rehabilitācijai un oficiālu spēļu rīkošanai!

2020. gadā tika atjaunoti pamestie futbola laukumi, atjaunota Keizarmeža futbola bāze un Mežaparkā sākta Mežaparka sporta ciemata attīstība – Mežaparks Sports Village.

Izveidotas modernas ģērbtuves, atpūtas zonas, atjaunots peldbaseins, kinoteātris atpūtai, biljarda zāle, istabas skvoša spēlēšanai, telpa Brazīlijas futbola Teqball, galda teniss un moderna trenažieru zāle.

Īpaši sportistiem tika izveidota ēdienkarte kopā ar vadošajiem Eiropas uztura speciālistiem, kā arī tika izveidots sporta un veselīgas pārtikas sagatavošanas un lietošanas centrs. Kopumā futbola kluba līmenis tika paaugstināts līdz jaunam līmenim kas tiek vērtēts Eiropas top klubu līmeņa augstumā.

Pamata investīcijas tika veiktas futbola laukumu globālajā atjaunošanā. FC Riga treniņiem tika izveidots pilnībā modernizēts pilnvērtīgs dabiskais futbola laukums 105 * 68m. Noņemot augsnes slāni ar nezālēm, tika ievests smiltis un izveidota “aploksni” ar nepieciešamajām nogāzēm.

Lai veiktu kvalitatīvu apūdeņošanu, sporta zālāju apūdeņošanas jomā esam izvēlējušies pasaules klases ražotāju – uzņēmumu Rain Bird. Sistēmu veido 24 lauka smidzinātāji, kontrolieris ar tālvadības iespēju no jebkuras vietas pasaulē, un, protams, apūdeņošanas sistēmas sirds ir Grundfos sūkņu stacija ar jaudu 60 m³ / stundā.

Lai spēlētāji pēc iespējas ātrāk sāktu trenēties laukumā, mūsu kompānija nolēma atteikties no sēšanas par labu ruļļa zālienam. 15 ledusskapji ar lieliem ruļļiem tika iegādāti no viena no labākajiem zāles ražotājiem – Nīderlandes uzņēmuma HENDRIKS. Esam iegādājušies un izmantojam vislabāko zāles pļaušanas aprīkojumu saviem laukiem! Mēs izvēlējāmies Dennis mašīnas, kas ražotas Lielbritānijā.

Nākamais solis futbola infrastruktūras izveidei bija 2 laukumu atjaunošana ar dabisko segumu mūsu akadēmijas vajadzībām. Uzvarējuši cīņā ar nezāli, mēs sākām sēt futbolam pareizo zāli. Mēs izvēlējāmies Barenbrug uzņēmuma sēklas, to maisījums ir lieliski piemērots mūsu klimatam.

Kā rezultāts, 2 kalendāro mēnešu laikā no pieneņu lauka esam izveidojuši 2 pilna izmēra laukus 105 * 68 m un vienu dabisko lauku 50 * 25 metrus.

Kā arī, tika nomainīts arī uzņēmuma POLYTAN vecais sintētiskais lauks, kas pa 11 gadiem bija morāli un fiziski novecojis, tā izmērs neatbilsta FIFA standartam. Mēs esam ieklājuši modernāko un augstākās klases septītās paaudzes sintētisko zāli. Lai to izdarītu, mēs paplašinājām grants pamatni, izveidojām pareizo “aploksni” un uzlikām īpašu triecienu absorbējošu paliktni (shokpad). MX Elite zāliena tehniskie jauninājumi atstās iespaidu pat uz pieredzējušākajiemprofesionāļiem – dTex indekss = 46800 !!! Tas ir gandrīz 2 reizes vairāk nekā lielākai daļai tiešo konkurentu – zāliena ražotāju.

WW tehnoloģija droši notur pamatus un tādējādi pagarina zāliena kalpošanas laiku. Pabeidzot laukumu rekonstrukciju Mežaparkā, esam uzsākuši galvenā projekta Piņķos – BALTIC SPORTS VILLAGE izstrādi, kas ir vērienīgākais projekts futbola infrastruktūras jomā Baltijā.

Plānotais investīciju apjoms ir vairāk nekā 25 miljoni eiro, neskaitot 4 * viesnīcu kompleksa būvniecību. 2020. gadā mēs uzbūvējām 3 jaunākās paaudzes pilna izmēra futbola laukumus, izmantojot hibrīdās pārklājuma tehnoloģijas. Mūsu uzņēmums ir pasūtījis labāko hibrīda pārklājumu no nozares līdera GREENFIELDS. Šī virsma ir sertificēta FIFA. Līdzīgi pārklājumi tiek izmantoti pasaules labākajos klubos.

Lasi arī: “Brīnumu lauks” vadītājs Leonīds Jakubovičs pieprasa skaidrot, kur pazudusi viņa nauda

Lai starpsezonā nodrošināt pilnvērtīgu treniņu procesu mūsu laukuma futbolistiem, mēs uzstādījām apkures sistēmu no Eiropas līdera apkures sistēmās – REHAU. Nākamo divu gadu laikā mēs plānojam uzbūvēt mācību un rehabilitācijas centru ar kopējo platību 5000 kvadrātmetrus, pilna izmēra arēnu ar sintētisko segumu, ko varēs izmantot visa gada garumā. Arēna paredzēta 1000 skatītājiem, stadionu ar 5000 vietām, kā arī sporta viesnīcu ar 80 istabām un parka zonu ar labākiem ainavu dizaineriem Eiropā.

Šī futbola bāze būs mūsu valsts jaunākās paaudzes futbola centrs kā arī lielāku starptautiska futbola akadēmiju sacensību bāze.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment