Biezpiena plātsmaize ir garda un barojoša maize, kas populāra daudzās valstīs visā pasaulē. Šī maize ir gatavota, izmantojot biezpienu kā galveno sastāvdaļu, kas piešķir tai raksturīgo bagāto un svaigo garšu.
To var baudīt gan kā saldu desertu, gan sāļu uzkodu vai pat galveno ēdienu dažādās kulinārijas receptēs.
Tā ir bagāta ar olbaltumvielām un kalciju no biezpiena, kas padara to par labu uztura avotu. Biezpiena plātsmaizi var pasniegt dažādos veidos – ar augļiem, ogām, šokolādi vai ar citiem piedevām, tādējādi piedāvājot plašu garšu klāstu saskaņā ar gaumēm un priekšrocdībām.
Šīs maizes izcilās garšas un viegli pagatavojamās receptes padara to par iecienītu ēdienu gan ikdienas brokastīs, gan arī kā gardu piedāvājumu svētkos un īpašos pasākumos.
Šī biezpiena plātsmaize, iespējams, ir viena no visgardākajām! Katrs kumoss piedāvā īstu prieku! To ir viegli pagatavot, vienkāršu gatavošanu pavada skaists izskats, savukārt augļi piešķir svaigumu, sulīgumu un papildu garšas nianses.
Sastāvdaļas:
Mīklai
olas – 2 gab.
cukurs – 200 g
vaniļas cukurs – 10 g
sāls – šķipsniņa
sviests – 200 g
skābs krējums – 4 ēdamk.
cepamais pulveris – 10 g
milti – 550 g
Pildījumam
biezpiens – 400 g
olas – 2 gab.
cukurs – 100 g
kartupeļu ciete – 2 ēd.k.
persiki – 150 g
Lasi vēl: Ņemu 4 olas un 2 gurķus. Šādus salātus gatavošu visu vasaru: ātra recepte no vieglām sastāvdaļām
Lasi arī:: Nomaini tikai vienu sastāvdaļu un Olivjē salāti kļūs piecreiz garšīgāki. 3 debešķīgas leģendāro salātu receptes
Apsmērēšanai
1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote piena
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Mans vīrs aizmirsa telefonu un aizgāja – viens zvans no “kolēģa” izdzēsa 20 gadus manā dzīvē
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti









