Policija skaidro, par Iepirkšanās internetā – izdevīgi vai bīstami

Par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar pirkšanu un pārdošanu, Valsts policija saņem vidēji 100 iesniegumus mēnesī. Daudzos gadījumos cilvēki ir iegādājušies internetā reklamētos produktus, taču produkti nekad netika piegādāti.

Valsts policija iesaka, iepērkoties internetā, ievērot vairākus drošības pasākumus, piemēram, izlasīt atsauksmes par pārdevēju un samaksāt par preci, kad tā ir piegādāta.

Pārliecinieties, vai informācija par uzņēmuma, no kuras pērkat, tīmekļa vietnē atbilst informācijai, kas norādīta uz produkta, kuru apsverat! Ja uzskatāt, ka esat kļuvis par krāpšanas upuri, varat iesniegt ziņojumu vietējai policijas nodaļai vai iesniegt sūdzību tiešsaistē.

Šomēnes Latvijā cilvēki sūdzējušies par viltotām pārdošanas reklāmām. Šķiet, ka dažas no šīm reklāmām ir radījuši krāpnieki, un cilvēki tās ir iecienījuši. Esiet piesardzīgs, ja šomēnes redzat pārdošanas sludinājumus, un noteikti veiciet izpēti, pirms kaut ko pērkat. 6.oktobrī kāds ziņoja policijai, ka kāda sieviete no citas sievietes par 84 eiro iegādājusies manikīra griezēju, ieraudzījusi sludinājumu par to Facebook.

Sieviete joprojām nav saņēmusi iegādāto preci, nedz arī samaksājusi naudu, bet pārdevējas Facebook konts ir dzēsts. Policija izmeklē lietu, kurā sieviete portālā Andele Mandele no sludinājuma iegādājās mēteli par 80 eiro.

Uz pārdevēja kontu tika veikti divi atsevišķi bankas pārskaitījumi 80 eiro apmērā. Pircējs nav saņēmis ne iegādāto mēteli, ne par to samaksāto naudu, taču ar pārdevēju sazināties vairs nevar.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment