“Precīzāks nevar būt”: visprecīzākais veids, kā pārbaudīt vistas olu svaigumu

Ja ola nokrīt uz trauka dibena un atrodas horizontāli, tad tā ir svaiga un to var izmantot ēdiena gatavošanai.

 

Ja ola pacēlusies uz trauka dibena ar leņķi vai nesaskaras ar dibenu, tad tā nav tik svaiga, bet joprojām ir piemērota lietošanai. To nedrīkst ēst svaigu, bet to var izmantot, lai pagatavotu olu kulteni vai vārītu cieti vārītu olu.

 

Ja ola peld virsū ūdens virsmai, tad labāk to izmest, jo tā jau ir sabojājusies.

Kad olas kļūst mazāk svaigas, tās sāk zaudēt savu mitrumu, kas noved pie lielāka gaisa uzkrāšanās un tā rezultātā tās peld virsū.

Šis video demonstrē, kā pārbaudīt olu svaigumu, un šāda pārbaude var aizsargāt jūsu ģimenes veselību, jo vecu olu lietošana uzturā ir ļoti riskanta.

Lasi arī: Meitene brīnumainā kārtā izglābās, dodoties strādāt uz citu valsti, lai nopelnītu naudu dēlam un mātes operācijai

Noteikti ir vērts dalīties ar šo ziņu, lai informētu draugus, radus un paziņas par to, kā pārbaudīt olu svaigumu. Tādējādi viņi varēs būt labāk informēti par to, kā noteikt olu stāvokli pirms to lietošanas un aizsargāt savu veselību.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment