Prognoze arvien sliktākas: putenis var atnest 20 cm sniega segu

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis brīdinājumu pirmdienai un otrdienai, kad Latvijā gaidāma spēcīga snigšana un stiprs vējš. Putenis var būt arī valsts austrumu reģionos.

Reklāma ir mārketinga veids, kas ietver tādu ziņojumu izveidi un kopīgošanu, kas reklamē produktu, pakalpojumu vai zīmolu.

 

Pirmdien un otrdien izsludināts brīdinājums par stipru snigšanu.

Nepieciešamība izsludināt sarkanā līmeņa brīdinājumus atsevišķos valsts reģionos tiks izvērtēta, ņemot vērā pašreizējos apstākļus.

Svētdien virs Rumānijas un Ukrainas sāks veidoties jauns ciklons, kas strauji virzīsies uz ziemeļiem pāri Baltkrievijai.

 

Pirmdien vētras centrs atradīsies virs Latvijas, un līdz svētdienas pēcpusdienai valsti no dienvidaustrumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona. Tas nesīs ļoti spēcīgu, ilgstošu snigšanu.

Spēcīgākā snigšana gaidāma pirmdien, kad sniega segas dziļums lielākajā daļā rajonu palielināsies par 15-20 cm.

 

Visā valstī gaidāms stiprs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 m/s, bet vairāk iekšzemē līdz 20-23 m/s.

Ļoti stiprs. gaidāms putenis, kas būtiski pasliktinās redzamību un veidos lielas sniega kupenas. Arī Latvijas austrumu rajonos ir liela iespējamība, ka stiprs sasalstošs lietus. Gaisa temperatūra būs no -2 līdz -8 grādiem.

Snigšana un putenis turpināsies arī otrdien, taču nebūs tik intensīva kā pirmdien. Sagaidāms, ka sniega sega kļūs biezāka, vēja brāzmas atsevišķos rajonos sasniegs 14 m/s.

Gaisa temperatūra gan dienā, gan naktī saglabāsies no -2 līdz -7 grādiem.<br

Apstākļi uz ceļiem būs ļoti sarežģīti, jo tie būs putekļaini un slideni. Būtiski pasliktināsies arī redzamība. Pārvietojoties pa ceļiem, jāplāno ilgāks laiks un jāizvērtē, vai nav iespējams pārcelt izbraukšanu. Vēja un vēja ietekmē var tikt nolauzti koku zari un sabojātas elektrolīnijas.

 

Sinoptiķi aicina visus būt gataviem potenciāli bīstamiem laikapstākļiem un būt piesardzīgiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment