Psihologi nosaukuši 10 pazīmes, ka vīrietis ir vai būs labs tēvs. Sievietes, ņemiet vērā, izvēloties dzīvesbiedru

Speciālisti norāda, ka vīrišķība, kā mēs to saprotam, nebūt nav laba tēva galvenā pazīme. Pastāv milzīga atšķirība starp labu vīru un labu tēvu.

Labs tēvs ir ne tikai tas, kurš apgādā savu ģimeni, bet arī audzina, virza un bez nosacījumiem atbalsta savus bērnus.

Saskaņā ar psiholoģiju ir noteiktas pazīmes, kas liecina, vai vīrietis ir vai būs labs tēvs. Un sievietēm ir ļoti svarīgi atpazīt šīs pazīmes jau attiecību sākumā, īpaši, ja viņas plāno kopēju nākotni ar konkrēto stiprā dzimuma pārstāvi.

Interneta izdevums “Hackspirit”, izanalizējot psihologu viedokļus, uzskaitījis 10 pazīmes, kas liecina, ka vīrietis var kļūt par lielisku tēti savam atvasēm:

1. Emocionālais intelekts. Tā ir spēja izprast un pārvaldīt savas, kā arī citu emocijas. Šai īpašībai ir liela nozīme bērnu audzināšanā.

2. Pacietība. Vīrietis, kurš izrāda pacietību ikdienas dzīvē, visticamāk, ienesīs šo tikumu arī būdams tēva statusā.

Šī rakstura īpašība ir ārkārtīgi svarīga, audzinot un mācot saviem bērniem nepieciešamās dzīves iemaņas, jo tikai pacietība ļauj izvairīties no papildu spiediena uz bērnu, kad viņam kaut kas neizdodas ar pirmo reizi.

3. Vēlme attīstīties. Neviens nepiedzimst par ideālu tēvu. Šī loma prasa pastāvīgu izaugsmi un mācīšanos. Labs vecāks ir tas, kurš nebaidās atzīt, ka ir kļūdījies, mācās no savām kļūdām un attīstās, veidojot attiecības ar bērniem.

4. Atbildība. Uzņemties atbildību nozīmē darīt to, kas jādara, neatkarīgi no tā, vai tas ir aizraujoši vai ne, vai esi noguris vai atpūties. Runa ir par to, ka savu bērnu vajadzības jāstāda augstāk par savējām.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment