Puisis, policijas neizdarības dēļ, tika nepatiesi apsūdzēts izvarošanā un pavadīja 3 mēnešus apcietinājumā

Kāds pusaudzis, kurš tika turēts aizdomās par izvarošanu, pavadīja trīs mēnešus apcietinājumā, jo policija neizskatīja īsziņas, kuras atklāja viņa nevainību šajā lietā.

19 gadus vecais inženierzinātņu students Konors Fitsgeralds pērn tika apcietināts, jo pret viņu tika izvirzīta apsūdzība. Apsūdzības tika anulētas tikai pagājušajā nedēļā, jo atklājās, ka apsūdzētājs bija saņēmis no upura draudu ziņas, ka upure viņu iznīcināšot.

Vienā no ziņām skaidri un gaiši bija rakstīts: “Es ne tikai sabojāšu viņam dzīvi – es viņam to izpostīšu.”

Pēdējā izmeklēšanas procesā lieta tika apstādināta, jo atklājās ziņojumi, kurus policija nebija saskatījusi iepriekš, neļaujot tolaik advokātiem aizstāvēt apsūdzēto.

Fitsgeralds, no Dienvidnorvudas, Londonas dienvidu daļā, pastāstīja izdevniecībai “The Sun”: “Tas ir briesmīgi. Man bija sajūta, ka biju vainīgs līdz brīdim, kad mani atzina par nevainīgu. Mana dzīve ir izpostīta. Man ir bail pamest māju, jo visi domā, ka esmu izvarotājs.”

Skotlendjards atvainojās Liamam Alanam par to, ka viņi nespēja laikus sniegt liecības par ziņojumiem 22 gadus vecās izvarotās sievietes lietā, kur vīrietis nemaz nebija vainīgs.

Fitsgeralds tika arestēts viņa mātes un māsas klātbūtnē novembrī, kad policijas darbinieki bija ieradušies viņa mājās. Iemesls bija jūnijā izvirzītā sievietes apsūdzība.

Lasi arī: Kad sieva atgriezās mājās, viņa pamanīja gultā divus cilvēkus. Virtuvē viņu sagaidīja vēl lielāks pārsteigums!

Viņa apvainoja Fitsgeraldu viņas izvarošanā pēc kāda nakts dzerstiņa.

Pēc viņa arestēšanas tika liegta iespēja vīrieti izlaist pret drošības naudu, tā vietā viņš tika aizturēts un ieslodzīts “HMP High Down” cietumā, kas ir B kategorijas cietums Benstedā, Sarejā.
Vīrietis tika apžēlots pēc tam, kad viņa brālis atrada iCloud kontā pāris īsziņas, kuras tika saņemtas no cietušās sievietes. Tieši šīs ziņas kalpoja kā iemesls vīrieša nevainības apstiprināšanai.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas atradās šajās īsziņās

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment