Putekļi uz virsmām nenosēdīsies mēnešiem ilgi: kā pagatavot brīnumlīdzekli mājokļa uzkopšanai?

Foto – Pexels

Kā vispār rodas putekļi?

Putekļi ir ļoti smalki daļiņas, kas atrodas gaisā un uz virsmām, un tie var sastāvēt no dažādām vielām, piemēram, smiltīm, zemes, organiskiem materiāliem, dzīvnieku apmatojuma utt.  Putekļi ir dabiska parādība un parasti tie veidojas no dabas procesiem, piemēram, no augsnes erozijas, dzīvnieku aktivitātēm utt.

Dažādi faktori var ietekmēt putekļu veidošanos un izplatību:

  1. Augsne un zeme: Smiltis un citas zemes vielas var viegli kļūt par putekļiem, it īpaši sausos vai vējainos laika apstākļos, kad tie tiek paceļoti no virsmas un aizplūst gaisā, bet pēc tam – pa logu iekšā mājoklī.
  2. Cilvēka darbība: Cilvēka darbība, piemēram, transporta kustība, rūpniecības procesi un būvniecības arī var radīt putekļu daļiņas, kas, galu galā, nokļūst mūsu mājās.
  3. Dzīvnieku aktivitātes: Dzīvnieki, piemēram, putni un mājdzīvnieki – kaķi vai suņi, arī var radīt putekļus no sava apmatojuma, ķepu nospiedumiem utt.

Putekļu daudzums un to sastāvs var ievērojami atšķirties atkarībā no vides apstākļiem un cilvēku darbības ietekmes. Lielā koncentrācijā putekļi, kas ir gaisā var radīt sliktu gaisa kvalitāti un pat kaitēt.

Lai samazinātu putekļu ietekmi un uzlabotu gaisa kvalitāti, var veikt dažādus pasākumus, piemēram, regulāru telpu vēdināšanu, putekļu filtra izmantošanu ventilācijas sistēmās, mājas regulāru uzkopšanu un apģērbu mazgāšanu.

Foto – Pexels

Lasi vēl: Esmu jau nogurusi no dzelteniem traipiem uz spilveniem un pat putekļiem. Parādīšu, kā es mazgāju viegli un ātri

Kā pagatavot Karolīnas Makollijas brīnumlīdzekli pret putekļiem mājās?

Lai pagatavotu šo brīnumaino risinājumu pret putekļiem, būs nepieciešams:

  • 2 tases ūdens,
  • ¼ tases etiķa (var aizstāt ar ūdenī atšķaidītu citrona sulu);
  • 1 ēdamkarote olīveļļas,
  • 3 pilieni jebkura trauku mazgāšanas līdzekļa,
  • Daži pilieni citrusaugļu ēteriskās eļļas (labam aromātam)

Kā to sajaukt?

Pēc tam iegūto šķīdumu ielej traukā ar izsmidzinātāju. Lietojiet to, uzsmidzinot nedaudz līdzekļa uz mikrošķiedras drāniņas un noslaukiet ar to putekļainas mēbeļu, logu, durvju un citu cietu virsmu virsmas.

U, atcerieties, jo mazāk putekļu mājās, laimīgāka saimniece!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment