Randiņu padomi, kas jāzina visiem intravertajiem cilvēkiem

Iesaki doties uz restorāniem, par kuriem tu skaidri zini, ka tev tie patīk. Ja pēkšņi tev negaršos nezināmā restorāna ēdiens, tu nespēsi to nevienam pateikt, bet gan spiedīsi to sev iekšā līdz nelabumam. Intravertam cilvēkam ir grūti pateikt, ka kaut kas nav kārtībā, tādēļ arī tiem, kuru sirdsāķītis ir intraverts, vajadzētu uzklausīt viņa viedokli par vakariņu vietu, nevis piedāvāt savu. Zināmas vietas atmosfēra šo cilvēku arī padarīs atvērtāku, jo viņš vienkārši jutīsies komfortablāk.

Lai tavi ekstravertie draugi ir savedēji! Dodies uz pasākumiem, uz kuriem aicina tavi ekstravertākie draugi. Ja apkārt citi būs drošāki, viņiem nebūs nekādu problēmu “piespēlēt” tev kādu cilvēku, ar kuru tu varētu atrast kopīgu valodu.

Izturies pret svešiniekiem kā pret seniem draugiem. Uzdod tādus jautājumus, kādus tu uzdotu cilvēkam, kuru tu pazīsti jau sen. Piemēram, “kā sokas pa darbu?”, “kā iet pa dzīvi?” un tā tālāk. Tas no tevis paša noņems nevajadzīgo spiedienu.

Esi atklāts par savu intravertumu. Nekaunies savam randiņu biedram atklāt to, ka esi intraverts. Tā savā ziņā tu no savām izdarībām, klusuma brīžiem un neveiklām atbildēm noņemsi atbildību. Un tici, ka ja to pateiksi skaļi, pats labāk jutīsies.

Esi pats savs treneris. Runā pats ar sevi! Ja kaut ko nespēj pateikt, izdarīt, nostājies spoguļa priekšā un saki: “Tu to vari! Nepadodies! Paskaties man acīs un pasaki: es to izdarīšu!” Būsi pārsteigts, cik ļoti tas palīdzēs.

Sākumā koncentrējies uz draudzību. Kļūsti par cilvēku draugu! Kā intravertam cilvēkam, tev ir grūti iegūt jaunus draugus, tādēļ centies vairāk satikties ar cilvēkiem, kurus tu jau pazīsti. Viņiem būs arī citi draugi, ar kuriem tev vienkārši ar laiku arī nāksies satikties – tā tu iegūsi jaunus draugus, un, iespējams, ka starp tiem arī atradīsies tava otrā pusīte.

Uzdod jautājumus! Uzdod jautrus jautājumus par to, kas patīk šim cilvēkam, kādas ir viņa intereses. Labākais koncerts, ko esi redzējis, grāmatas, kuras esi lasījis vairāk nekā vienu reizi, uz kuru pasaules valsti vēlētos aizbraukt. Jautājumus sagatavo jau iepriekš. Stresa situācijā tos būs grūti izdomāt.

Pretjautājumi. Intraverti cilvēki bieži aizmirst uzdot pretjautājumus, kas otram cilvēkam var šķist nepieklājīgi. Kad tev uzdod kaut ko par ģimeni, darbu, hobijiem, pajautā tam cilvēkam to pašu.

Dodieties pastaigā! Lielai daļai intraverto cilvēku labākais randiņš ir pastaiga. Pirmkārt jau tāpēc, ka visu laiku paiesiet garām kaut kam, par ko varēsiet parunāt. Ideālā gadījumā dodieties pastaigā ar suni – tas noslāpēs uztraukumu.

Satiecies ar intravertu. Protams, tā var izdoties ne visai laba savienība, ja, piemēram, jūs viens ar otru vienkārši nerunāsiet. Bet, ja abi skaļi pateiksiet, kā jūtaties, ka uztraucaties, ka nezināt, ko teikt, uztraukums pagaisīs. Ja satiksies ar ekstravertu cilvēku, dažkārt būs grūti uz viņu atstāt iespaidu, ja pārāk kautrēsies. It īpaši, ja ekstravertais cilvēks ir sieviete, bet intravertais – vīrietis.

Avots: www.buzzfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment