Redzēju, kā turki pērk etiķi pa 5 pudelēm vienā reizē. Es no viņiem uzzināju 6 veidus, kā to izmantot

3. Cīņa pret rūsu

Etiķis ir arī lielisks palīgs cīņā pret rūsu, kas ikdienā bieži parādās uz metāla priekšmetiem. Skābuma dēļ etiķis efektīvi ēd rūsas nogulsnes, atgriežot lietām to sākotnējo izskatu. Lai notīrītu, vienkārši iemērciet lupatiņu vai sūkli etiķī un rūpīgi noslaukiet sarūsējušās vietas.

Ja rūsa ir novecojusi, varat vairākas stundas mērcēt priekšmetu etiķī un pēc tam viegli noņemt atlikušo rūsu ar otu vai sūkli.

Lasi vēl: Mani viesi pieprasa, lai paprikas uzkoda būtu uz galda. Mana iecienītākā paprikas recepte

Šī vienkāršā metode palīdz pagarināt metāla priekšmetu kalpošanas laiku un saglabāt to izskatu, neizmantojot spēcīgas ķīmiskas vielas.

 

4. Ūdens filtra tīrīšana

Mēs visi zinām, cik svarīgi ir dzert tīru ūdeni, tāpēc mēs izmantojam filtru krūkas. Bet ne visi saprot, ka pašiem filtriem arī ir nepieciešama aprūpe. Laika gaitā krūzes iekšpusē var veidoties pārklājums, kurā baktērijas aktīvi vairojas.

Pirms filtra nomaiņas krūku kārtīgi izskaloju ar ūdeni un etiķi. Vienādās proporcijās sajaucu etiķi un ūdeni, noslauku visas virsmas un pēc tam noskaloju krūzi zem tekoša ūdens. Tas ir vienkāršs veids, kā uzturēt ūdeni tīru un drošu.

5. Roku tīrīšana pēc dārzeņu apstrādes

Dažreiz ēdiena gatavošana manām rokām var būt īsts izaicinājums, it īpaši, ja runa ir par bietēm. Jūsu rokas kļūst sarkanas, un tad ir ārkārtīgi grūti nomazgāt šo krāsu. Bet te etiķis nāca palīgā.

Lasi vēl: Laime sagaida aiz stūra: nosauktas 2 zvaigžņu zīmes, kuru liktenis tuvākajā laikā pagriezīsies par 180 grādiem – uz tām norādīja zvaigznes

Jūs iemērciet vates tamponu etiķī, noslaukiet plaukstas un ļaujiet šķīdumam nožūt. Pēc tam bietes var droši sarīvēt – sula neieēd ādā, un rokas var viegli nomazgāt. Varat arī ieziest rokas ar augu eļļu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment