Regulāri neizgulies? Kā uzlabot miega režīmu un gulēt 8 stundas dienā

Pēc jauna pētījuma datiem, mājdzīvnieks palīdzēs tev cīnīties ar bezmiegu. Zinātniska eksperimenta laikā tika aptaujāti 150 mājdzīvnieku īpašnieki, kuri cieš no bezmiega, zinātniekiem izdevās uzzināt, ka pētījuma dalībnieki, kuri ļāva mājdzīvniekiem naktī gulēt gultas kājgalī, baudīja labāku miegu, tas viss pateicoties drošības sajūtai.

Nepietiekama miega bīstamība

Miega kvalitāte ietekmē daudz vairāk nekā tavus sasniegumus sporta zālē. Astoņas stundas veselīga miega pazemina risku saslimt ar diabētu, aptaukoties, izveidoties sirds slimībām un virknei citu veselības problēmu. Lielbritānijā vairāk kā viena trešdaļa iedzīvotāju guļ sešas un mazāk stundas, turpretī miega periodam katru nakti jābūt 6,5-8 stundas ilgam. Galvenais miega nepietiekamības iemesls moderno cilvēku vidū – dzīves temps. Stress darbā kombinācijā ar milzīgo informācijas daudzumu, kas jāsagremo un, lai neatpaliktu no dzīves, miegam vienkārši nepietiek laika. Visvieglāk ir ziedot miegu. Karjeriskās ambīcijas un nosolīšanās atbildēt uz visām sociālajos tīklos saņemtajām vēstulēm – lūk kas neļauj tev pienācīgi izgulēties.

Kā uzlabot miegu

  • Neguli dienas laikā: īss snaudiens var izklausīties visai patīkami, bet tā dēļ tu vakara vari ilgi mētāties pa gultu, cenšoties normāli aizmigt.

  • Izvairies no stimulatoriem: nedzer kafiju sešas stundas pirms gulētiešanas.

  • Ievēro ikdienas režīmu: tas palīdzēs uzlabo miega kvalitāti.

  • Izvairies no spilgtas gaismas: neskaties uz elektriskās gaismas ķermeņiem stundu pirms gulētiešanas. Gaisma izjauc dabisko dienas ritmu tavā organismā.

  • Regulāri sporto: nevajag trenēties tieši pirms gulētiešanas, regulāri treniņi palīdzēs tev uzlabot garastāvokli un iztērēt lieko enerģiju.

  • Badojies: Divas stundas pirms gulētiešanas labāk neko neēst, lai ļautu kuņģim atpūsties.

Atceries, ka nepietiekams miegs izraisa paaugstinātu trauksmes sajūtu, darbaspējas problēmas, negatīvi ietekmē imūnsistēmu. Vēl bīstamāka ir situācija, kurā tu guli pietiekoši, bet vienalga pastāvīgi jūties noguris. Tev būtu jāapmeklē miega speciālists, lai pārliecinātos, ka tev nav miega apnoja, ar šo lietu nedrīkst jokot. Labās ziņas ir tās, ka miega kvalitāti lielākā daļa cilvēku var uzlabot tik vien kā mainot savu dzīvesveidu.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment