Rīgā no nākamā gada sāks darbu jauna pārvalde, kas atbildēs par civilo aizsardzību

No nākamā gada Rīgā darbu sāks civilās aizsardzības un operatīvās informācijas administrācija, šodien lēma Rīgas domes deputāti Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā.

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien atbalstīja grozījumus Pašvaldības nolikumā, kas Rīgas domes Centrālās administrācijas sastāvā izveido jaunu struktūrvienību – Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas departamentu. Nodaļa darbu sāks 2023.gada 1.janvārī.

Valdība nodrošinās vienotas sistēmas sistemātisku pārvaldību civilās aizsardzības, katastrofu pārvarēšanas un viedās pilsētas infrastruktūras uzraudzības jomās. Pārvaldē plānots divpadsmit amata vietas, kad tā tiks izveidota.

Administrācijā būs trīs nodaļas: Civilās aizsardzības departaments, Operatīvās informācijas un kritiskās infrastruktūras uzraudzības departaments un Procesu un risku uzraudzības departaments. Ņemot vērā, ka daļu administratīvo funkciju veiks Rīgas pilsētas policijas pārvalde, budžeta līdzekļi amata vietu izveidei tiks pieprasīti gan kā papildu līdzekļi, gan pārskaitīti no Rīgas pilsētas policijas pārvaldes budžeta.

Budžeta līdzekļu pieprasījums tiks iesniegts 2023.gada budžeta projekta sagatavošanas gaitā. Jaunajai struktūrvienībai būs nepieciešamas telpas, aprīkojums, jauna informācijas sistēma, lai apvienotu informāciju no vairākām pašreizējām pašvaldības struktūrvienībām.

Ņemot vērā kapitālieguldījumus, plānotais budžets jaunajai struktūrvienībai 2023.gadā varētu būt no 0,5 miljoniem eiro. Citas struktūrvienības tuvākajos gados ietaupīs, jo jaunā administrācija pārņems daudzas tās funkcijas un modernizēs to, sēdē sacīja Rīgas izpilddirektora vietniece Rita Grieķere.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment