Rīga Plaza varēs apmeklēt pasaulē atzinību guvušu kaķu izstādi

Modes un izklaides centrā Rīga Plaza 19. un 20.maijā būs apskatāma kaķu izstāde, kurā piedalīsies 120 dižciltīgi kaķi, kas guvuši augstus titulus un atzinības ne vien vietējos, bet arī pasaules līmeņa konkursos. Abas dienas tirdzniecības centrā norisināsies kaķu šovi un sacensības, kurās piedalīsies šķirņu kaķi no 6 valstīm.

Lielākais dalībnieku skaits iztādē būs no Latvijas, taču pārstāvētas tiks arī tādas valstis kā Lietuva, Igaunija, Krievija, Somija un pat Nīderlande. Izstādē būs iespēja apskatīt vairākkārt titulētus kaķus, tostarp, Russian Blue kaķi no Igaunijas, kas tikko saņēmis visas augstākās nominācijas lielākajā kaķu izstādē Beļģijā, kā arī labāko Bombay šķirnes kaķi no Lietuvas, kas līdzinās melnai panterai. Jaunākie izstādes dalībnieki būs no Igaunijas un Latvijas – 3,5 mēnešus jauni kaķēni.

Pasākuma laikā notiks gan kaķu vērtēšana pie galdiem, gan arī publiski šovi, kuru laikā eksperti iepazīstinās interesentus ar katras šķirnes raksturīgajām īpašībām. Izstādes kaķus vērtēs eksperti no Latvijas, Igaunijas un Krievijas. No Latvijas izstādē populārākās pārstāvētās šķirnes ir Britānijas, Meinkūni un Skotijas kaķi.

“Kaķi vienmēr bijuši neizprotamākie un valdzinošākie mājdzīvnieki. Jau no ļoti seniem laikiem tos raksturo konkrētas iezīmes izskatā, raksturā un pat uzvedībā. Lai saglabātu šķirņu tipiskākās iezīmes atsevišķi, kaķi tiek ļoti rūpīgi audzēti un pavairoti. Šajā izstādē būs apskatāmas 16 dažādas šķirnes un ikvienam būs iespēja uzzināt par šīm šķirnēm ko vairāk, lai varbūt kāds atrastu sev piemērotāko mājas mīluli,” norāda izstādes organizatore Jeļena Lavrentjeva.

Abas dienas izstāde būs apskatāma no plkst. 11:00 līdz 18:00. Ieeja pasākumā visiem ir bez maksas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment