Rīgā saņems kārtējo pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju remontdarbiem

Pirmdien, 16.jūlijā, plkst. 12.30 Vesetas ielā 10 četru māju iedzīvotāji saņems līgumus par pašvaldības 50% līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju remontdarbiem. Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Šogad tika apstiprināta jauna programma, kas paredz sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu dzīvokļu īpašnieku biedrībām ne tikai energoauditu veikšanai, bet arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās paraugdokumentācijas izstrādei un apmaksāt pusi no energoefektivitātes pasākumiem, kā arī dzīvojamās mājas atjaunošanas darbiem.

Jaunā programma jau guvusi lielu dzīvokļu īpašnieku biedrību ievērību, jo vairāku simtu māju iedzīvotāji ir interesējušies par nepieciešamajiem dokumentiem. Vairāku desmitu māju dzīvokļu īpašnieku biedrības jau iesniegušas pieteikumus. Pirms mēneša tika parakstīti līgumi par līdzekļu piešķiršanu septiņu dzīvojamo māju remontdarbiem.

Kopējais finansējuma apjoms šajā programmā ir pusmiljons eiro. Par līdzfinansējuma piešķiršanu katru mēnesi lemj īpaša komisija un līdzfinansējuma saņēmēju skaits nepārtraukti aug. Pēdējā komisijas sēdē tika lemts par līdzfinansējuma piešķiršanu vairāk nekā 100 000 eiro apmērā. Minētajās četrās mājās kopā ir 410 dzīvokļi.

Pasākumā laipni aicinām piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus. Jūsu ērtībām līdz plkst.12 pie Rīgas domes, RTU pusē, gaidīs mikroautobuss.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment