Rīgas Zooloģiskā dārza jenoti Jaškas, Pelmenis un Cepelīns ieguvuši jaunas mājas

Trīs jenotu puikas Jaška, Pelmenis un Cepelīns ieguva jaunas mājas Rīgas zoodārzā. Jaunā jenotu izstāde atrodas blakus lūšu izstādei. Tiklīdz dzīvnieciņiem tika atvērts jaunais aploks, jenoti aktīvi sāka apgūt labiekārtoto biotopu, kāpjot pa celmiem un baļķiem, lai piekļūtu augstumā izvietotajiem gardumiem.

Zoodārza pārstāvji stāsta, ka šāda uzvedība esot raksturīga jenotiem. Apmeklētājiem no 18. novembra būs pieejams jauns Rīgas Zooloģiskā dārza ceļvedis “Latvijas dzīvnieki zoodārzā”, ko varēs lejupielādēt sociālajos tīklos un mājaslapā. Novembrī no pulksten 12 līdz 15 Latvijas abinieku un rāpuļu zālē notiks radošā zīmēšanas darbnīca gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Darbnīcas laikā profesionālas mākslinieces Aija Putniņa un Jurija Tatarkina vadīs dalībniekus dažādu Latvijas dzīvnieku zīmēšanas prasmēs. Pirms aptuveni desmit gadiem medijus Latvijā pāršalca ziņa, ka Dabas aizsardzības pārvalde kādam saimniekam atsavinājusi jenotu, kurš dzīvnieku turējis nepiemērotos apstākļos un barojis ar čipsiem un konfektēm.

Rezultātā dzīvnieks bija pārmērīgi resns. Zoodārzā karantīnā ievietotais jenots Jaška tika pielāgots jaunam uzturam, un tāpēc viņam izdevās normalizēt dzīvnieka vielmaiņu. Savukārt pagājušā gada augustā no Kauņas zoodārza Rīgā ieradās divi jenoti Pelmenis un Zepelīns. Visi trīs dzīvnieki ir sapratušies savā starpā un ar lielu interesi iepazīst savas jaunās mājas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment