Pretīgā patiesība par roku žāvētājiem tualetēs

Zinātnieki atklāja ka roku žāvētāji, kuri ar gaisa strūklas palīdzību nopūš no rokām lieko mitrumu, gaisā izplata 50 reižu vairāk vīrusu nekā parastās roku žāvēšanas ierīces, kas mitrumu nosusina un 100 reižu vairāk vīrusu, salīdzinājumā ar parastajiem papīra dvieļiem.

Roku žāvētāji izplatīja baktērijas pat 3 metru rādiusā. Tas nav nekas pārsteidzošs, ņemot vērā to, ka ierīces gaisa strūkla ceļo ar ātrumu 600 km/h, papildina pētījuma autors Dr. Patriks Kimits.

Mikrobu izplatības plašais diapazons skaidrojams ar gaisa strūklas pūšanu uz priekšu un uz sāniem. Roku žāvētāji neradītu nekādas problēmas, ja cilvēki pareizi mazgātu rokas pirms to žāvēšanas.

Tomēr 85% cilvēku mazgā rokas nepareizi, šādi dati iegūti Arizonas Universitātes veiktā pētījumā. Šāda rīcība var novest pie nopietniem draudiem veselībai: roku žāvētāji nenomazgātās baktērijas izplata visā telpā- gan uz izlietnes virsmām, gan durvīm. Pieskaroties virsmām, baktērijas var nonākt tavā organismā.

Tas savukārt palielina iespēju saslimt ar dažādām slimībām, kas visbiežāk saķertas publiskajā tualetēs: elpceļu slimības, acu infekcijas slimības, diareja.

Pārliecinies, ka tu mazgā rokas pareizi , tādējādi tu spēsi atbrīvoties no baktērijām, ar kurām saskaries, apmeklējot labierīcības. Pēc roku mazgāšanas izvairies no jebkādu virsmu aizskaršanas.

Ja vari, atver durvis ar plecu vai elkoni, nepieskaroties rokturim. Ja kontakts ar rokturi ir neizbēgams, nospied to, izmantojot papīra salveti, no kuras pēcāk atbrīvojies.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment