Šādas brokastis jūs diez vai esat baudījuši! Vienkārši izcila, pufīga omlete: recepte no slavenākā un senākā Francijas restorāna arhīviem

Foto – Pexels

“Poulard” omlete atšķiras no citām omletēm ar to, ka dzeltenumus un baltumus jāsaputo atsevišķi. Dzeltenumus saputot ir viegli, bet baltumi jāsaputo līdz tā sauktajām “stingrajām virsotnēm”, kā tas ir tad, kad tiek gatavots, bezē.

Sastāvdaļas:

Olas – 4 gabalas
Piens (liess) – 2 ēdamkarotes
Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus viegli saputo, pievieno pienu, sāli un piparus un samaisa.

2. Olu baltumus saputo līdz veidojas stingra masa – kā tas ir tad, kad tiek gatavots bezē.

3. Uz vidējas uguns liek liela diametra pannu (pannai gan jābūt lieliskas kvalitātes!). Nekādā gadījumā to nevajag ietaukot!!!Pannā ielej dzeltenumus, izlīdzina ar silikona lāpstiņu. Pagaida līdz dzeltenumi sacietē.

4. Samazina karstumu līdz zemam, lej pannā saputoto baltumu un vienmērīgi izklāj pa visu virsmu. Neliek virsū vāku!!!

5. Baltumiem ir “jāsavelkas”, tiem ir jākļūst elastīgiem un tie nedrīkst “izplūst”.

Lasi vēl: Pievienojiet šo sastāvdaļu savai omletei, un jūs to nenožēlosiet: ēdiens kļūs gaisīgs kā mākonis

6. Kad omlete ir gatava, to pārloka uz pusēm, tā, lai baltuma daļa paliek omletes iekšpusē.

Foto – Pexels

Padoms!

Lai pārbaudītu baltumu masas gatavību, pieskarieties tam viegli ar pirkstu, baltumam nevajadzētu pie pirksta pielipt.
Omeleti pārgriež uz pusēm, olu baltumu saliek iekšā.

Leave a Comment