Šādi ābolus var pagatavot kā “Michellin” restorānā – šis debešķīgais deserts arī ir ļoti draudzīgs maciņam

5. Pēc tam tos apkaisa ar kanēli un samaisa.

6. Cepumu drupačas liek deserta glāzītēs. Pa virsu kārto ābolus, pārlej pāri ar skābo krējumu un pārkaisa ar drupinātajiem riekstiem un rīvētu šokolādi.

Foto – ekrānuzņēmums

Deserts izdodas ļoti garšīgs un maigs. Visas sastāvdaļas, kas nepieciešamas šai receptei, lasi zemāk.

Talantīgais dziedātājs Ainars Mielavs šodien nācis klajā ar priecīgām ziņām

Tev vajadzēs:

3 vidēji lielus ābolus
2 ēdamkarotes cukura
30 gramus sviesta
Nedaudz kanēļa
400 gramus bieza (trekna) skābā krējuma
150 g pūdercukura
1 tējkaroti vaniļas cukura
150 gramus auzu pārslu cepumu
30 gramus sviesta
Rīvētu šokolādi (dekorēšanai)
Sauju valriekstu

Lai gan ceptie āboli ir salds deserts, tie vienlaikus ir arī diezgan veselīgi, jo satur vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas. Tas padara tos par vieglāku un mazāk vainīgu desertu salīdzinājumā ar citiem saldo ēdieniem.

Ceptie āboli var tikt papildināti ar dažādām piedevām, piemēram, riekstiem, medu, rozīnēm vai saldējumu. Šo papildinājumu pievienošana desertu padara vēl garšīgāku, jo veidojas dažādas garšas un tekstūras kombinācijas. Tā ir jūsu izvēle…

 

Labu apetīti!

Leave a Comment