Šeit ir sena recepte gurķu marinēšanai, ko izmantoja mūsu senči. Gurķu garša ir lieliski sabalansēta – ne pārāk sāļa, nedaudz skāba un kraukšķīga.
Tie ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem – salātiem, zupām vai vienkārši kā piedeva kartupeļiem.
Šie gurķi ir tik garšīgi, ka tie pazūd vienā mirklī, un pirms sezonas sākuma ir jāizgatavo vēl viena partija.
Sastāvdaļas:
1,5 litru burkai:
apmēram 700 g g gurķu
1 litrs ūdens
100 g sāls
3 litru burkai:
1,5 litri ūdens
150 g rupjās sāls
Vēl ir pāragri gatavot maltus gurķus, un mēs mīlam rasolnika zupu. Sālītu gurķu vairs nebija, tāpēc man nācās iegādāties 1 kg siltumnīcas gurķu. Pastāstīšu, kā es tos sālīju, šī metode ir piemērota ziemas pagatavošanai.
Lasi arī: Ar recepti dalījās arābu šefpavārs. Ņemu ābolus un gatavoju gardu pīrāgu: izdodas labāks par klasisko “Šarloti”
Lasi arī: Modes eksperti atklāj, kam obligāti jābūt tavā garderobē šoruden!
Rūpīgi nomazgājiet gurķus, noņemiet astes un iemērciet tos aukstā ūdenī uz 2-3 stundām.
Sterilas burkas apakšā ielieciet dilles, lauru lapu un nedaudz ķiploku. Un tad seko vairākas detaļas kuras ir svarīgi ievērot.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Aicina visus savus radus, bet manu mammu nekad – kā 30 gadu laikā mani radi bija nodalīti statusa dēļ
- “Kā tev nav kauna izmest lietas ko pirku savam mazdēlam” teica Ausma, ieraugot savas dāvanas atkritumu vietā
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte
- “Viņi atkal neko neatnesa. Ne konfekti vai puķes, bet es tik daudz izdarīju” sūrojās māte
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja










