Ar recepti dalījās arābu šefpavārs. Ņemu ābolus un gatavoju gardu pīrāgu: izdodas labāks par klasisko “Šarloti”

Ābolu pīrāgi vairumam Eiropas tautu ir saistīti ar ražas novākšanu. Lieta tāda, ka ābolu pīrāgus gatavoja pēc augļu novākšanas septembrī.

No āboliem taisīja ievārījumu un džemu. Skaistus un sulīgus ābolus izmantoja, lai pagatavotu aromātisku pildījumu saldajiem pīrāgiem.

Vēstures avoti liecina, ka ābolu pīrāgu kults valdīja viduslaikos, bet vēlāk šā garduma aktualitāte nedaudz mazinājās. Taču ābolu pīrāgus arī sendienās bija iecienījuši zemnieki, kuriem nebija līdzekļu, lai nopirktu citus saldos pildījumus.

Šodien es tev atklāšu debešķīgu arābu pīrāga recepti, kas pagatavojama ātri un vienkārši.

Ābolu pīrāga mīklas sastāvdaļas:

3 olas;
Šķipsniņa sāls;
200 grami cukura;
250 grami skābā krējuma;
150 grami sviesta;
300 grami miltu;
20 grami cepamā pulvera;
Tējkarote vanilīna.

Pildījuma sastāvdaļas:

4 āboli;
3 ēdamkarotes cukura;
½ tējkarotes kanēļa.

Drupaču sastāvdaļas:

20 grami sviesta;
25 grami cukura;
4 ēdamkarotes miltu.

 

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment