6 lietas, kas sunim var būt nāvējošas

Neapšaubāmi, ka jūsu sunim ir jāēd pareizi. Bet jums ir pilnībā jāizslēdz pārtikas produkti, kas var ne tikai kaitēt jūsu suņa veselībai, bet pat apdraudēt viņa dzīvību.

Mūsu “antiēdienkartē” esam apkopojuši 6 produktus, kuriem nav vietas jūsu mīluļa uzturā. Saraksta pamatā ir veterināro ekspertu ieteikumi, kuri specializējas veselīga mājdzīvnieku uztura jautājumos.

Dr. Šellija Zaharija, uzņēmuma “Gallant” viceprezidente, un Dr. Daniels Bernāls, “Wellness” zīmola veterinārijas eksperts, sniedza norādes, kurus produkts izslēgt no sava mīluļa uztura!

Ķiploks

Ķiploki satur nātrija tiosulfātu, kas suņiem bojā sarkanos asinsķermenīšus. Regulāra ķiploku lietošana var izraisīt anēmiju. Dr. Zaharija mierina: nejauša ķiploka lietošana nerada būtisku kaitējumu, jo tiosulfāts no suņa organisma ar laiku izdalās. Un pēc tam viņam nekas nedraud.

Vīnogas un rozīnes

Vīnogas un rozīnes suņiem ir kategoriski aizliegtas! Tās var bojāt nieres, kas var pat izraisīt mājdzīvnieka nāvi!

Eksperti saka: “Lai gan mēs vēl nevaram precīzi noteikt, cik daudz ogu var izraisīt šādu reakciju, viens ir skaidrs: tās ir bīstamas jebkurā daudzumā.”

Bekons

Tas var šķist dīvaini, bet trekni ēdieni, tostarp speķis, suņiem ir kaitīgi. Tas var izraisīt kuņģa problēmas un pankreatītu.

Dr. Bernāls norāda: “Suņiem ir savas uztura vajadzības: viens neliels speķa gabaliņš atbilst tādam pašam kaloriju skaitam, kā tad, ja jūs pats apēstu 13 speķa gabaliņus, – tas ir nepiedodami daudz!”

Šokolāde

Šokolāde un suņi ir divas dažādas pasaules. Turiet tos prom vienu no otra. Pēc Dr.Bernāla teiktā, salīdzinājumā ar piena šokolādi tumšā šokolāde suņiem ir kaitīgāka. Tā satur koncentrētu teobromīna daudzumu, kas ir bīstams jūsu četrkājainajam mīlulim.

Makadāmijas rieksti

Makadāmijas rieksti satur toksīnu, kas var kaitēt jūsu suņa nervu sistēmai.

Lasi vēl: Modes eksperti atklāj, kam obligāti jābūt tavā garderobē šoruden!

Dr. Zaharija norāda: “Lai gan dažus riekstus sunim var dot, nav ieteicams to barot ar veikalā pirktiem maisījumiem, jo tajos var būt makadāmijas rieksti. Lai izvairītos no riska, izslēdziet riekstus no sava suņa uztura vispār.”

Avokado

Avokado ir izslēgts no suņu ēdienkartes toksīna persīna dēļ: tas var izraisīt dzīvnieka kuņģa problēmas.

Blakus simptomi: ādas kairinājums un izkārnījumu traucējumi. “Svarīgi, lai mājdzīvnieks nebūtu dehidrēts šī toksīna iedarbības dēļ un lai veterinārārsta nozīmēti medikamenti palīdzētu normalizēt kuņģa un zarnu trakta darbību,” saka Šellija Zaharija.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment