Ja marinējat vasarā, varat pievienot upeņu, ķiršu un mārrutku lapas.
Pēc tam cieši sakārtojiet gurķus.
Atsevišķā traukā 1 litrā auksta ūdens izšķīdiniet 100 g sāls. Kad sāls ir pilnībā izšķīdusi, pārlej gurķus ar sālījumu līdz malām.
Aizveriet burku un atstājiet vēsā vietā uz 5-7 dienām. Gurķi sāks raudzēties – tas ir normāli.
Lasi arī: Ar recepti dalījās arābu šefpavārs. Ņemu ābolus un gatavoju gardu pīrāgu: izdodas labāks par klasisko “Šarloti”
Lasi arī: Modes eksperti atklāj, kam obligāti jābūt tavā garderobē šoruden!
VIDEO:
Kad fermentācija ir pabeigta, sālījumu notecina, gurķus un garšaugus noskalo un ievieto atpakaļ burkā, pievienojot garšvielas. Tad pārlej ar aukstu ūdeni, cieši aizver un novieto tumšā, vēsā vietā.
Pēc pāris dienām gurķi būs gatavi ēšanai vai arī tos var uzglabāt līdz ziemai.
Iegūtie marinētie gurķi ir lieliski aromātiski un kraukšķīgi.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu
- Turku uzņēmējs sajūsmā par redzēto Zinību dienas pasākumā vienā no Rīgas skolām: ”Tas tik ir kaut kas”
- Pāvels Globa 5 zodiaka zīmem sola visspēcīgāko un labāko mēnesi 2026. gada janvārī – viss ies no rokas
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte
- “Viņi atkal neko neatnesa. Ne konfekti vai puķes, bet es tik daudz izdarīju” sūrojās māte


















