Ja marinējat vasarā, varat pievienot upeņu, ķiršu un mārrutku lapas.
Pēc tam cieši sakārtojiet gurķus.
Atsevišķā traukā 1 litrā auksta ūdens izšķīdiniet 100 g sāls. Kad sāls ir pilnībā izšķīdusi, pārlej gurķus ar sālījumu līdz malām.
Aizveriet burku un atstājiet vēsā vietā uz 5-7 dienām. Gurķi sāks raudzēties – tas ir normāli.
Lasi arī: Ar recepti dalījās arābu šefpavārs. Ņemu ābolus un gatavoju gardu pīrāgu: izdodas labāks par klasisko “Šarloti”
Lasi arī: Modes eksperti atklāj, kam obligāti jābūt tavā garderobē šoruden!
Kad fermentācija ir pabeigta, sālījumu notecina, gurķus un garšaugus noskalo un ievieto atpakaļ burkā, pievienojot garšvielas. Tad pārlej ar aukstu ūdeni, cieši aizver un novieto tumšā, vēsā vietā.
Pēc pāris dienām gurķi būs gatavi ēšanai vai arī tos var uzglabāt līdz ziemai.
Iegūtie marinētie gurķi ir lieliski aromātiski un kraukšķīgi.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Šī gada spilgtākais Supermēness, meteoru lietus, planētu “satikšanās”: 7 datumi oktobrī, kad debesīs varēs vērot unikālus skatusby Laura Andersone
- Pilnīga anulēšana sākot no 4. oktobra: ”Whatsapp ir pieņēmis galīgo lēmumu sakarā ar lietotāju profiliem”by Sandra Vīgante
- Gāja pret viņa gribu – Šatunova atraitne pārkāpa sava mūžībā aizgājušā vīra pašu galveno noteikumuby Rinalds Bergmanis