Šādi tomātus konservē Itālijā: tikai trīs sastāvdaļas un kolosāls rezultāts

Foto – ekrānuzņēmums

Katrā valstī ir savas konservēšanas īpatnības. Kas attiecas uz itāļiem, tad viņu konservos, tāpat kā virtuvē, galvenais ir pēc iespējas labāk saglabāt sastāvdaļu garšu.

Šo recepti Itālijā sauc par “Pomodori spaccati” – tas burtiski tulkojas kā “saplīsuši” tomāti. Šai receptei ir svarīgi, lai izmantotu ļoti nogatavojušos tomātus, tāpēc “cieti” tomāti nederēs. Taču tādi tomāti, kurus nereti gribam izsviest kā jau “salātiem vairs nederīgus”, šai receptei būs kā radīti.

Šajā receptē visvieglākais ir tas, ka tai patiešām ir nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas:

Svaigi, nogatavojušies tomāti – 3 kg
Sāls – 3 ēdamkarotes
Svaigs baziliks – pēc vēlēšanās

Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

1. Tomāti jānomazgā. Katru dārzeni jāsagriež uz pusēm vai ceturtdaļās, atkarībā no tā, cik liels ir pats tomāts.

2. Tad visus sagrieztos tomātus ievieto sietā, pārkaisa ar rupjo sāli. Šādā veidā tomāti sāk “suloties”, un ir jāatstāj šajā sietā uz vairākām stundām. Tie “notecinās” savu lieko sulu.

Lasi vēl: Vasara tiešām var atgriezties: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar optimistiskām prognozēm nākošās nedēļas nogalei

3. Pēc tam tomātus kārto tīrās, izmazgātās, sausās burciņās, nedaudz sablīvējot. Katrā burciņā pievieno dažas bazilika lapiņas (tās nevajag griezt, pietiks, ja noplūksiet no kātiņa).

Foto – ekrānuzņēmums

4. Burciņām liek virsū vāciņus un tās liek katlā, kura dibens izklāts ar dvieli. Tad katlā lej ūdeni, lai tas nosegtu aptuveni 3/4 no burciņu augstuma. No tā brīža, kad ūdens sāk vārīties, jāvāra apmēram 30 līdz 35 minūtes. Pēc tam – vāciņus aizskrūvē līdz galam.

5. Sagatavotos tomātus uzglabā kā jebkuru citu konservētu produktu. Šie tomāti ir izcili sautējumiem, mērcēm, zupām.

Labu apetīti!