Pagatavošana:
Notīra burkānu, sīpolu un ķiploku. Nomazgā visus dārzeņus, gurķiem noņem astes.
Sīpolu pārgriež uz pusēm un sagriež plānos puslokos.
Burkānus un gurķus notīra uz sarīvē uz lielās rīves (vai sagriež ar nazi, ja tas ir ērtāk).
Pēc tam gurķus uz apmēram 10-15 minūtēm iemet caurdurī un ļauj tiem notecēt.
VIDEO:
Lasi vēl: Vienkārši padomi, kā iemācīties agrāk piecelties un labāk izgulēties naktī
Pannā uzkarsē augu eļļu un tajā, maisot, apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievino burkānus, cep vēl 5 minūtes. Pēc tam arī gurķus. Viegli samaisa un gatavo, līdz gurķi sāk mainīt krāsu. Negatavojiet pārāk ilgi – gurķi var pārvērsties par putru.
Pievieno smalki sagrieztu ķiploku, sāli un piparus. Apkaisa ar smalki sagrieztām dillēm. Salāti ar ceptiem gurķiem ir gatavi!
Tevi noteikti interesēs
- Bankas pārstāvji skaidro, ko patiesībā nozīmē, kad redzi savā kontā atzīmi ”rezervēta summa”
- TESTS. Izvēlies sniegpārsliņu un uzzini, ko Uguns Zirgs tev patiesībā atnesīs 2026. gadā
- “Tādus vīriešus var atrast uz ielas!”: latviešu influencere atklāj, kāpēc tieši Itālijā kungi ir tik dāsni (+ VIDEO)
- Braucām vilcienā ar divām kundzītēm gados – jāsaka, ka šis brauciens bija kā paaudžu sacensības
- “Jāpauž skaidra latviskā nostāja”: Rīgas dome pieņem jaunu lēmumu, kas stāsies spēkā jau šogad
- Rīgas lielveikala pārdevēja ”pačukstēja” kurus produktus labāk pirkt pēc Jaunā gada nevis decembra vidū









