Pagatavošana:
Notīra burkānu, sīpolu un ķiploku. Nomazgā visus dārzeņus, gurķiem noņem astes.
Sīpolu pārgriež uz pusēm un sagriež plānos puslokos.
Burkānus un gurķus notīra uz sarīvē uz lielās rīves (vai sagriež ar nazi, ja tas ir ērtāk).
Pēc tam gurķus uz apmēram 10-15 minūtēm iemet caurdurī un ļauj tiem notecēt.
VIDEO:
Lasi vēl: Vienkārši padomi, kā iemācīties agrāk piecelties un labāk izgulēties naktī
Pannā uzkarsē augu eļļu un tajā, maisot, apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievino burkānus, cep vēl 5 minūtes. Pēc tam arī gurķus. Viegli samaisa un gatavo, līdz gurķi sāk mainīt krāsu. Negatavojiet pārāk ilgi – gurķi var pārvērsties par putru.
Tevi arī varētu interesēt
Pievieno smalki sagrieztu ķiploku, sāli un piparus. Apkaisa ar smalki sagrieztām dillēm. Salāti ar ceptiem gurķiem ir gatavi!
Tevi noteikti interesēs
- “Viņa ir sirsnīga, vieda, gudra….”: dziedātājs Ainars Bumbieris sajūsmā par kādu īpašu sievieti savā dzīvē (+ VIDEO)
- Es parādīju amerikānim, kā izskatās automašīnas Latvijā: “Kas tas ir?” viņš jautāja, ieraugot šo
- Šī gada 22. novembrī, stājās spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas ievieš būtiskas pārmaiņas satiksmē šoferīšiem
- Šīs 4 zodiaka zīmes 26. novembrī var sagaidīt negaidītas Visuma dāvanas
- “Šorīt četri vilki “apciemoja” manus suņus”: satraucoši notikumi Valmieras novadā gaišā dienas laikā (+ VIDEO)
- Vectēvs laukos atklāja veco triku: pelni cementa vietā – recepte, kas tur stiprāk par akmeni








