Manas žāvētas plūmes ir mīkstas, tāpēc es tās vienkārši nomazgāju zem tekoša ūdens. Ja jūsu žāvētās plūmes ir cietas, iemērciet tās dažas minūtes karstā ūdenī.
Kādreiz man teica, ja žāvētiem augļiem ir spilgta krāsa un tie izskatās skaisti, tad visticamāk tie ir apstrādāti labākai saglabāšanai.
Tagad jums ir nepieciešams sasmalcināt pēdējo sastāvdaļu – olas. Tos arī sagriež kubiņos.
Kā mērci šiem salātiem ir piemērots skābs krējums, majonēze vai jogurts. Bet es parasti taisu 50/50 majonēzi + krējumu
Sāliet salātus un pēc garšas pievienojiet melnos piparus.
Samaisa un var pasniegt uzreiz. Garšīgi, maigi, apmierinoši salāti ir gatavi!
Virsū var uzkaisīt jebkurus riekstus.
Kādi produkti bija nepieciešami:
Vistas krūtiņa – 1 gab
Gurķi – 2-3 gab.
Žāvētas plūmes – 150-200 g
Olas – 4 gab.
Majonēze – 1 ēd.k
Skābais krējums – 1 ēd.k. l
Sāls
Pipari
Rieksti (pēc izvēles)
Lasi vēl: Mans vīrs teica, ka ļoti garšīgi salāti un tos vajadzēs gatavot katros svētkos!
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Kaķu superspējas: 8 lietas, ko jūs, visticamāk, nezinājāt par savu mīluliby Laura Blūma
- Pat veca vanna kļūs sniega balta – lai atbrīvotos no dzeltējuma un rūsas, palīdzēs šādi lētie līdzekļiby Anete Vītola
- Aizmirsts deserts – leģendārās kūciņas “Eži”, kas tiek gatavotas no vārītiem olu dzeltenumiemby Anete Vītola