Salāti, kas pārspēj tradicionālo “Siļķi kažokā” un slavenos “Olivjē” salātus

Pagatavošana:

Vistas gaļu novāra, bet neaizmirstiet nedaudz sālīt.

Atdzesē vārīto gaļu un sagriež gabaliņos pēc saviem ieskatiem. Ja jums nepatīk smalki sagriezti salāti, sagrieziet lielākus gabaliņus. Arī gurķi sagriež apmēram tādos pašos gabaliņos.

Uz rīves sarīvē cieti vārītas olas. Tāpat rīkojas ar cieto sieru un iepriekš novārītu kartupeli.

Tagad atliek tikai izveidot salātus. Izkārtojam tos kārtām veidnē un pēc tam uzmanīgi apgriežam uz šķīvja. Bet vispirms veidne jāpārklāj ar pārtikas plēvi.

Lasi vēl: Kā noņemt dezodoranta traipus no tumšām drēbēm

Pirmajā kārtā izklājam rīvētu sieru. Tad zirņus, kurus pārziežam ar majonēzi. Tad liekam olas un majonēzi.

Tālāk seko svaigi gurķi, tad kartupeļi un majonēze. Visbeidzot izkārtojam vistas gaļu un pārziežam ar majonēzi. Apgriež formu ar salātiem uz šķīvja otrādi. Pēc tam forma vairs nav vajadzīga. Dekorējam salātus un pasniedzam.

 

Leave a Comment