Veidi, kā izlīdzināt ādas jaku mājās

Ādas izstrādājumi ilgi nezaudē savu aktualitāti. Pateicoties to augstajai kvalitātei, ādas jakas ir valkājamas vairākas sezonas. Taču nepareizas uzglabāšanas dēļ uz tām parādās krokas.

Tāpēc ir nepieciešams izstrādājumu izlīdzināt un piešķirt tam sakoptu izskatu. Nav nepieciešams dārgo lietu nest uz ķīmisko tīrītavu. Ir vairākas metodes, kā gludināt ādas jaku mājas apstākļos.

Izvēloties labāko metodi, kā izlīdzināt jaku krokas, ļoti svarīgs ir izstrādājuma materiāls. Eko ādai, īstai ādai un mākslīgajai ādai ir nepieciešams atšķirīgs karstuma, tvaika vai mitrināšanas līmenis. Izvēloties neatbilstošu metodi, var sabojāt dārgu priekšmetu.

Svarīgi! Pirms darba uzsākšanas noteikti izpētiet uz jakas etiķetes norādīto informāciju, kā to pareizi kopt. Parasti pat pie nopietnām uzglabāšanas kļūdām uz ādas jakas nerodas spēcīgas krokas un grumbas. Taču laika gaitā pat uz augstas kvalitātes izstrādājuma veidojas krokas, kuras ir grūti izlīdzināt. Visbiežāk tās parādās pie elkoņiem un vidukļa rajonā. Lietas, kas izgatavotas no mākslīgās ādas vai ekoādas, var apstrādāt rupjāk nekā maigu dabisku materiālu.

Gludināšana ar gludekli

Galējas nepieciešamības gadījumā ādas jakas izlīdzināšanai izmanto gludekli. Tas labi iztaisno krokas. Tomēr to dara ļoti uzmanīgi, lai nesabojātu dārgo lietu. Šo metodi izmanto tikai apģērbiem, kas izgatavoti no gluda materiāla.

Norādījumi, kā ar gludekli izgludināt ādas materiāla jaku

Gludekli uzstāda uz zemākā karstuma un izslēdz tvaicēšanas iespēju. Šim nolūkam piemērots temperatūras diapazons no 110 līdz 140 grādiem vai režīms “zīds”.

Apģērbu novieto uz gludināmā dēļa vai piemērotas līdzenas virsmas ar oderi uz augšu. Jaku rūpīgi izgludina, liekot zem gludekļa cepamo papīru vai speciālu lupatiņu no bieza, gluda auduma. Gludekli virza lēni, neizdarot spēcīgu spiedienu.

Gludināšana ar tvaiku

Lai panāktu ādas izstrādājuma grumbu izlīdzināšanos, to var panākt ar tvaicēšanu. Taču šajā gadījumā gludināšanu veic pēc cita principa: jaku uzkarina uz pakaramā un novieto tādā līmenī, lai gludeklis to varētu viegli sasniegt.

Izvēlieties tvaicēšanas režīmu un uzkarsējiet gludekli līdz optimālai temperatūrai. Ar gludekli apstrādājiet apģērba krokotās vietas tā, lai gludeklis nenonāktu saskarē ar materiāla virsmu. Optimālais attālums starp gludekli un jaku ir 15 cm.

Lasi vēl: Salāti, kas pārspēj tradicionālo “Siļķi kažokā” un slavenos “Olivjē” salātus

Parastā gludekļa vietā, lai pēc iegādes izlīdzinātu ādas jakas krunciņas, ja iespējams, izmantojiet speciālu tvaicētāju, kas vienkāršo darbu.

Pamata darbības ir tādas pašas lietošanai ar gludekli. Atšķirība ir tāda, ka tvaicētāju nevar turēt uz vienas vietas ilgāk par 3-5 sekundēm. Pretējā gadījumā āda deformēsies. Pēc tvaicēšanas pabeigšanas lietu atstāj uz plaukta vēl uz 2-3 stundām, lai tā izžūtu un atdzistu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment