Veidi, kā izlīdzināt ādas jaku mājās

Tvaicēšana vannā

Vēl viens vienkāršs veids, kā ar tvaika palīdzību sakopt un iztaisnot ādas jaku, ir tvaicēšana vannā.

Lai to izdarītu, piepildiet vannu līdz augšai ar maksimāli karstu ūdeni. Novietojiet jaku uz pakaramā virs vannas tā, lai tā nesaskartos ar ūdeni, un atstājiet to uz 1 stundu. Vannas istabas durvis procedūras laikā ir cieši aizvērtas.

Šajā laikā tvaiks no karstā ūdens dabiski izlīdzina visas krokas. Pēc tam lietu iznes no vannas istabas un atstāj vēl uz vienu stundu, lai tā nožūtu.

Svarīgi! Tūlīt pēc tvaika apstrādes nedrīkst uzvilkt jaku. Tas izraisa atkārtotu krokas veidošanos.

Izlīdzināšana ar aukstu ūdeni

Šajā gadījumā jaku uzkar uz pakaramā un bagātīgi apsmidzina ar aukstu ūdeni no smidzinātāja, ja tā ir krokota. Tad to atstāj slēgtā telpā bez caurvēja un temperatūras maiņām. Pēc pilnīgas izžūšanas ar rokām to izlīdzina.

Eļļas vai vazelīna izmantošana

Ādas krokām var izmantot valriekstu eļļu. Šajā gadījumā rīkojieties šādi: žaketes iekšpusē ielieciet blīvu rullīti vai spilvenu, lai krokas tiktu izstieptas un izlīdzinātas.

Vietas ar grumbiņām apsmērē ar valriekstu eļļu un atstāj uz dažām minūtēm, līdz tā pilnībā iesūcas. Pēc dažām minūtēm eļļu uzklāj atkārtoti. Jaku pakar uz pakaramā sausā telpā, līdz eļļa pilnībā iesūcas. Šajā gadījumā riekstu eļļu var aizstāt ar vazelīnu vai glicerīnu. Šīm vielām ir līdzīga iedarbība.

Pakarināšana

Dažreiz problēmu atrisina vienkārša metode, iztaisnojot krokas zem izstrādājuma svara. Šādā gadījumā apģērbu vienkārši pakarina uz pakaramā vai uz krēsla atzveltnes. Pēc tam jāgaida, kamēr krokas iztaisnosies zem izstrādājuma svara. Tas var ilgt no trim dienām līdz vairākām nedēļām. Viss ir atkarīgs no ādas blīvuma un smaguma.

Svarīgi! Ierosinātā metode ir piemērojama tikai tad, ja apģērbs ir nedaudz saburzīts. Ja krokas ir pārāk dziļas, to nebūs iespējams izdarīt.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment