Pagatavošanas metode
Vispirms bietes un olas ir iepriekš jāizvāra, produkti jānotīra no mizas un čaumalas.
Pēc tam bietes jāsagriež mazos kubiņos un jāievieto dziļā traukā.
Sīpolu nomizo no mizas un sagriež plānos puslokos.
Tad atsevišķā bļodā ieber pusi tējkarotes sāls un tikpat daudz cukuru. Visus pārlej vispirms ar etiķi, tad verdošu ūdeni un samaisa, līdz pilnībā sāls un cukurs izšķīst.
Iegūtajā marinādē ievieto sīpolus un atstāj uz kādu laiku.
Siļķes notīra no ādas un iekšpuses, sagriež mazos gabaliņos un pievieno bietēm bļodā. Olas un pētersīļi smalki jāsasmalcina.
Sīpolus izspiež no etiķa pārpalikuma un liek bļodā kopā ar pārējiem produktiem. Beigās salātiem pievieno sāli, aplej ar augu eļļu un rūpīgi samaisa.
Tevi noteikti interesēs
- Atvasara nebūs, un ar to nevar rēķinieties: sinoptiķi saņēmuši jaunus datus — kam gatavoties septembra vidūby Sandra Vīgante
- Ceļu inspektors atgādināja, kādus priekšmetus no automašīnas vadītājam drīkst pilnīgi likumīgi konfiscētby Sandra Vīgante
- Ja vēlaties, lai bērns savā dzīvē būtu laimīgs: 6 ieteikumi pareiza vārda izvēleiby Laura Andersone