Sasprēgājušas, sausas lūpas, kas plaisā – ieskaties un uzzini, ko darīt lietas labā, ja lūpu balzāms nelīdz!

Ja lūpas vēl nav sasprēgājušas, tad speciālisti iesaka uzņemt pietiekami daudz šķidruma katru dienu, jo visefektīvākā ādas mitrināšana notiek no iekšpuses. Gada aukstajos mēnešos, kad pieslēdz apkuri, gaiss telpās kļūst ievērojami sausāks – ja tavās mājās vai darba vietā nav gaisa mitrinātāja, tad laiku pa laikam nenāks par sliktu uzklāt lūpu balzamu. Ja termometra stabiņš rāda, ka temperatūra ir zem nulles vai arī tad, kad ārā ir vējains, noteikti uzzied lūpu balzamu pirms došanās ārā no mājām . Ja saule jūtami silda ādu, tad izvēlies lūpu balzamu, kuram ir SPF.

Ja tavas lūpas jau ir sasprēgājušas, tad speciālisti iesaka objektīvi novērtēt situāciju – ja uz lūpām ir izveidojušās plaisas, tad lūpu balzamus nevajadzētu uzklāt. Nekādā gadījumā “neplūkā” lūpas – šādi tu tikai aizplēsīsi ādas gabaliņu dziļāk, un tur izveidosies pušums.

Dodies uz aptieku un iegādājies kādu dziedinošu krēmu, kam ir mitrinoša iedarbība (pajautā aptiekārei, vai viņa var piedāvāt kādu ziedi, kuras satāvā ir hidrokortizons) – šādi tu mazināsi infekciju un iekaisumu risku. Ja lūpas ir sasprēgājušas, bet pušumu nav, uztaisi skrubi mājas apstākļos no cukura un ūdens. Maigi paberzē lūpas ar pirkstu vai mīkstu, samitrinātu zobu birstīti, uz kuras uzklāts tavs pašizveidotais skrubis. Pēc šīs procedūras būsi atbrīvojusies no atmirušās ādiņas, kas lobās. Lūpu balzams sasprēgājušu lūpu gadījumā būs tavs labākais draugs – tas noņems diskomfortu un liks lūpām kļūt maigām. Taču atceries, ka arī šajā gadījumā ir jāuzņem daudz šķidruma!

Ko darīt, ja iepriekš aprakstītie soļi nelīdz?

Pievērs uzmanību kosmētikai – nereti sievietes lieto dekoratīvo kosmētiku, kurai beidzies derīguma termiņš. Izšķiro savus kosmētikas krājumus un izmet visu, kam iztecējis derīguma termiņš! Tas attiecas ne tikai uz produktiem, kurus klāj uz lūpām. Tāpat pievērs uzmanību tam, vai lūpu sausums un sprēgāšana nesākās pēc kāda jauna produkta iegādes – zobu pastas, mutes skalojamā līdzekļa, lūpu balzama, utt. Iespējams, tev ir alerģija no kāda konkrēta produkta.

Atceries! Nelaizi lūpas – turi pa rokai lūpu balzamu, ko vari uzklāt ikreiz, kad jūti vajadzību!

Lasi vēl: Kā mājas apstākļos ātri un efektīvi tikt galā ar aukstumpumpu? Pavisam vienkārši!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment