Kotletes iznāk maigas un ļoti sulīgas. Tādas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Ja domājat, ar ko garšīgi iepriecināt sevi vai tuviniekus vakariņās, pagatavojiet ceptas kotletes. Tās sauc arī par slinkajām kotletēm, jo tās pagatavot ir ļoti vienkārši, un tās iznāk neticami garšīgas.
Sastāvdaļas:
Vistas fileja – 750 g
Parmezāns – 60 g
Ķiploki – 6 daiviņas
Skābais krējums – 1-2 ēdamkarotes
Sīpols – 1 liela vai 2 mazas galviņas
Sviests – 150 g
Mannas putraimi – 5-6 ēdamkarotes
Garšvielas un sāls – pēc garšas
Sezams, ķimenes
Olīveļļa
Pagatavošanas metode:
Sasmalciniet fileju, parmezānu, ķiplokus, sīpolus blenderī līdz viendabīgai masai. Pirms produktu ievietošanas blendera traukā tos sagriež gabaliņos. Pievieno eļļu, mannas putraimus, garšvielas, visu samaisa.
Lasi vēl: Lai kājas nesaltu: 5 pārbaudīti veidi, kā izolēt ziemas apavus
Atstāj masu uz 15 minūtēm, lai tā ievilktos un iegūtu garšu.
Veido kotletes, pārkaisa ar sezama sēklām vai ķimenēm, liek uz ietaukotas cepšanas paplātes un cep 30-40 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Ļauj kotletēm atdzist un pasniedz ar jebkuru piedevu.