Pagatavošana:
Sasmalciniet kāpostus. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolu sagriež pusgriezumos. Smalki sagrieziet ķiplokus.
Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē augu eļļu. Sīpolu apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno burkānus un apcep vēl 3-4 minūtes. Pievieno kāpostus, samaisa un uz lēnas uguns zem vāka sautē 10 minūtes. Iejauc tomātu pastu, cukuru, sāli, piparus un ābolu etiķi. Pievieno nedaudz ūdens, lai kāposti nesaliptu.
Lasi vēl: Kāpēc atstāt glāzi etiķa ledusskapī: gudrs triks no pieredzējušām saimniecēm, kas uzreiz atrisina akūtu problēmu
Sautē zem vāka vēl 20-25 minūtes, laiku pa laikam samaisot. Piecas minūtes pirms kāpostu pagatavošanas pievienojiet ķiplokus.
Pasniedz sautētus kāpostus karstus, pārkaisītus ar svaigām dillēm un pētersīļiem. Lieliski sader ar kartupeļu biezeni vai vārītu gaļu.
Tevi noteikti interesēs
- Ja putns pie jūsu loga pieklauvē vai ietriecas tajā, tas patiesībā nav tikai negadījums, bet gan būtiska zīmeby Rinalds Bergmanis
- Astrologs Račs izsaka prognozi par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem: ”Būs jūtamas dusmas”by Sandra Ločmele
- Tagad es vienmēr katrā istabā ievietoju glāzi ar sāli. Viesnīcas istabene man parādīja vienkāršu knifiņuby Rinalds Bergmanis