Pagatavošana:
Sasmalciniet kāpostus. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolu sagriež pusgriezumos. Smalki sagrieziet ķiplokus.
Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē augu eļļu. Sīpolu apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno burkānus un apcep vēl 3-4 minūtes. Pievieno kāpostus, samaisa un uz lēnas uguns zem vāka sautē 10 minūtes. Iejauc tomātu pastu, cukuru, sāli, piparus un ābolu etiķi. Pievieno nedaudz ūdens, lai kāposti nesaliptu.
VIDEO:
Lasi vēl: Kāpēc atstāt glāzi etiķa ledusskapī: gudrs triks no pieredzējušām saimniecēm, kas uzreiz atrisina akūtu problēmu
Sautē zem vāka vēl 20-25 minūtes, laiku pa laikam samaisot. Piecas minūtes pirms kāpostu pagatavošanas pievienojiet ķiplokus.
Pasniedz sautētus kāpostus karstus, pārkaisītus ar svaigām dillēm un pētersīļiem. Lieliski sader ar kartupeļu biezeni vai vārītu gaļu.
Tevi noteikti interesēs
- Braucām vilcienā ar divām kundzītēm gados – jāsaka, ka šis brauciens bija kā paaudžu sacensības
- Jau sākot ar 2026.gadu no šī Latvijas lielveikala sāks pazust konkrētie produkti: ”Šis gaidāms, gan Latvijā, gan Lietuvā”
- Rīgas lielveikala pārdevēja ”pačukstēja” kurus produktus labāk pirkt pēc Jaunā gada nevis decembra vidū
- Omīte man iemācīja ziemā turēt iedegtu sveci siltumnīcā: atklāšu kāpēc un ko tas dos
- Kā pareizi laistīt Ziemassvētku kaktusu ziemā: galvenais kārtīgas augšanas un ziedēšanas noslēpums
- Pabalsti un pārrēķini 2026.gadā – tiek atgādinātas kādas būs izmaiņas sociālajā jomā









