Šefpavārs Mārtiņš Sirmais, raidījumā “Dr. Sirmais” pastāsta, kā no četrām sastāvdaļām var pagatavot garšīgu mājas picu dažu minūšu laikā.
Gaisa krāsnī sākumā uzcep maizīti, kurai izmanto gatavo rauga mīklu, kas nopērkama “rimčikā”. Pēc tam tai virsū uzsmērē iepriekš sagatavotu olīveļļu, kurai piespiests ķiplociņš. Smērēšanai var izmantot silikona slotiņu.
Tad ņem burata sieru, pārplēš to vaļā un ielej iekšā mazliet to pašu olīveļļu ar ķiplociņiem. Bet virsū tam sieram ieber sāli, jo, kā zināms, burata siers garša ir “bez sāls”. Un viss, pica ir gatava un ēdama!
Mēs, savukārt, piedāvājam jums savu “ātrās” picas recepti ar sieru:
Sastāvdaļas (2 mazām picām vai vienai lielākai)
250 grami kviešu miltu
150 ml ūdens (istabas temperatūrā)
1 tējkarote sausā rauga vai cepamā pulvera (ja nav laika gaidīt, kad mīkla “briest”, jāizmanto cepamais pulveris)
Puse tējkarotes sāls
1 ēdamkarote olīveļļas
Lasi vēl: Šefpavārs Mārtiņš Sirmais pastāsta, kā uzcept perfektas kartupeļu pankūkas: nevajag ne olas, ne miltus
Ko likt uz picas:
200 grami tomātu mērces, kas paredzēta picai
1 burata siera (125 – 150 grami)
Daži svaigi ķiršu tomātiņi vai šķēles no lielajiem tomātiem
Sauja svaiga bazilika
Olīveļļa pārslacīšanai
Sāls un pipari
Pagatavošana:
1. Ātrās mīklas versija. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Pievieno ūdeni (istabas temperatūra) un olīveļļu, visu samīca. Ļauj nostāvēties apmēram 10 līdz 15 minūtes (bet, ja tomēr izmanto sauso raugu, jānostāv ilgāk – ap 30 minūtēm).
2. Uz cepamā papīra izrullē mīklu plānā kārtiņā (ne biezāku par puscentimetru).
3. Liek mīklu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 grādiem un cep apmēram 5 minūtes, lai tā kļūtu stingrāka. Pēc tam ņem to ārā no cepeškrāsns (tā vēl nebūs gatava, tikai iegūs stingrību), virsū smērē tomātu mērci, liek virsū uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus un vēlreiz liek iekšā cepeškrāsnī, un cep 8 minūtes.
4. Kad pica gatava, ņem ārā no cepeškrāsns, liek virsū burata, ko saplēš mazākos gabaliņos. Vienmērīgi izkliedē pa visu picu.
5. Visu pārslaka ar olīveļļu, uzber svaigas bazilika lapiņas, sāli un piparus.
Labu apetīti!