Šefpavārs Mārtiņš Sirmais, raidījumā “Dr. Sirmais” atklāj galvenos “knifus”, kā mājās pagatavot tik perfektas kartupeļu pankūkas, ka tās būs labākas kā daudzos restorānos.
Šefpavārs, pirmkārt, iesaka izvēlēties viegli mīkstus kartupeļus – tādus, kas nav pārāk ūdeņaini. Ja šķidruma būs par daudz, cepot nāksies pievienot miltus vai olas, un tas mainīs gan tekstūru, gan pašu garšu, kas nebūs labi.
Kartupeļus jāsarīvē tā, lai skaidiņas būtu garākas un vijīgākas. Tieši šim nolūkam vislabāk noder lielāki kartupeļi – no tiem sanāk kraukšķīgāks rezultāts un vienmērīgāka struktūra.
Kad kartupeļi sarīvēti, jāpaņem nelielu sauju rokās un stingri jānospiež liekais šķidrums. Tad šo te masu liek uz uzkarsētas pannas, kurā ir jau karsta un bagātīga eļļas kārtiņa. Mārtiņš uzsver – ja nebūs pietiekoši daudz eļļas, arī rezultāts nebūs tāds, kā gaidīts. Viņš savā receptē nepievieno nekādas citas piedevas – ne miltus, ne olas, ne garšvielas. Šarmu dod tieši tīrā kartupeļa un eļļas savienība.
Pankūku cep pannā, līdz viena puse kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga. Tad uzmanīgi jāapgriež uz otru pusi un apcep līdzīgā zeltainā tonī.
Lasi vēl: Latviešu dārzniece pastāsta galveno iemeslu, kāpēc skaistās hortenzijas var neziedēt vai ziedēt knapiem ziediem (+ VIDEO)
Kad pankūkas gatavas, liek tās uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli – tādā veidā tiks nosūkta liekā eļļa, bet tiks saglabāts vieglums un patīkamais kraukšķīgums.
Ja pankūkas gribat sāļākas, pārkaisiet ar šķipsniņu sāls tikai pēc cepšanas – tā tas labāk pieķeras un neizrauj lieko mitrumu cepšanas laikā.
Šefpavārs pamāca – rezultātā jūs iegūstat zeltainas, plānas un brīnišķīgi kraukšķīgas kartupeļu pankūkas ar tīru, dabīgu garšu. Tās ir lieliski piemērotas gan vienkāršām vakariņām, gan nesteidzīgam brīvdienu brančam. Ēd kopā ar labu skābo krējumu vai paša gatavotu mērci.
Labu apetīti!