Sekss pirms gulētiešanas labākam miegam? 10 lietas, ko darīt un nedarīt pirms miega, lai izgulētos!

1. Sekss

Ieteicams: Patīkamas seksuālas attiecības pirms gulētiešanas vai masturbācija. Zinātnieki atklājuši, ka šādas aktivitātes palīdz cilvēkam gulēt dziļākā miegā, kā arī pienācīgāk atjaunoties.

Nav ieteicams: Nepatīkamas seksuālas attiecības. Ja šīs aktivitātes padara tevi neapmierinātu vai ir saistītas ar negatīvām emocijām, labāk no tām atturēties.

2. Vingrinājumi

Ieteicams: Fiziskas aktivitātes palīdz cilvēkam uzturēt sevi formā, samazināt stresu un uzturēt augstu miega kvalitāti. Sportošana paaugstina ķermeņa temperatūru, tādēļ straujš temperatūras kritums pirms gulētiešanas ātrāk izraisīs miegainību. Vislabāk ieteicams sportot dienas vidū vai pēcpusdienā. Fiziskas aktivitātes, kas veiktas no rīta, minimāli ietekmē miega kvalitāti.

Nav ieteicams: Sportot trīs stundas pirms gulētiešanas. Aktivitātes liks izdalīties adrenalīnam un tu būsi pārāk satraukts, lai aizmigtu.

3. Ēšana

Ieteicams: Ja pirms gulētiešanas jūti izsalkumu, lieto uzturā vieglas uzkodas, kas satur daudz karbohidrātu un maz proteīna.

Nav ieteicams: Četras vai piecas stundas pirms gulētiešanas izvairies no smagas pārtikas lietošanas uzturā. Sākumā tu jutīsies miegains, bet nakts laikā nāksies grozīties un dīdīties.

4. Šķidrumu lietošana

Ieteicams: Pirms gulētiešanas izvairies no šķidrumu lietošanas, lai naktī nenāktos celties, lai apmeklētu labierīcības.

Nav ieteicams: Sešas stundas pirms gulētiešanas izvairies no kofeīnu saturošu dzērienu lietošanas. Tādi stimulatori kā kofeīns iztraucēs ieslīgšanu dziļajā miegā. Papildus, izvairies no alkohola lietošanas trīs stundas pirms gulētiešanas.

5. Pirms gulētiešanas rituāls

Ieteicams: Ja vēlies, vari iedibināt pirms gulētiešanas rituālu, piemēram, lasīt grāmatu. Šāda aktivitāte palīdzēs novirzīt domas uz ko patīkamāku. Piemērota ir arī silta vanna.

Nav ieteicams: Pavadīt gultā vairāk laika, nekā tu tajā guli. Ja atrodoties gultā nodarbosies ar blakus lietām, rezultātā būs traucēts tavs miegs.

6. Miega grafiks

Ieteicams: Iedibini regulāru miega grafiku. Hārvardas Medicīnas skolas zinātnieki noskaidroja, ka, novirzoties no miega grafika tik vien kā par pāris stundām, krasi pasliktinās oma.

Nav ieteicams: Ilgi gulēt nedēļas nogalēs. Tas nepalīdzēs kompensēt miega trūkumu.

7. Gulēšanas poza

Ieteicams: Gulēt uz sāna ar taisnu muguru, saglabājot mugurkaula dabisko izliekumu.

Nav ieteicams: Gulēt uz vēdera ar paceltu galvu. Šādi var iedzīvoties nopietnās muguras un spranda sāpēs.

8. Snaušana

Ieteicams: Snaust 15-30 minūtes, ja dzīvesveids neļauj naktī pienācīgi izgulēties. Noteikti uzliec modinātāju, ja gadījumā gulēsi ilgāk, pamodīsies noguris un īgns.

Nav ieteicams: Nosnausties, ja naktī pietiekoši izgulies. Nevajadzētu arī nosnausties pēcpusdienā, jo tas novēlos gulētiešanas laiku vakarā, darot to regulāri, tavs bioloģiskais pulkstenis novirzīsies no kursa.

9. Mājdzīvnieki

Ieteicams: Gulēt ar mīksto rotaļlietu.

Nav ieteicams: Gulēt ar mājdzīvniekiem. Viņu kustības un naktī vai no rīta radītās skaņas var iztraucēt tavu miegu.

10. Tava guļamistaba

Ieteicams: Izmanto guļamistabu tikai seksam un gulēšanai. Ja tomēr skaties televizoru, tad skaties guļamistabā tikai spriedzi noņemošus raidījumus, piemēram, komēdijas.

Nav ieteicams: Izmantot guļamistabu strīdiem, vardarbīgu televīzijas raidījumu vērošanai, ēšanai vai strādāšanai.

Avots: lifeevolver.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment