Seno padomju salātu recepte . Viss ir ļoti vienkārši, bet vienmēr garšīgi (tikai 4 vienkāršas sastāvdaļas)

Šos salātus ar mencu aknām bieži gatavojam svētkos un īpaši negaidītām kopā sanākšanām. Recepte ļoti sena, vēl padomju laika, bet vienmēr garšīga. Un es nevēlos neko mainīt šajos salātos, lai gan viss tajos ir ļoti vienkāršs un tikai 4 sastāvdaļas. Mums vienmēr katram gadījumam ledusskapī ir burciņa ar konserviem, un pārējais noteikti ir pa rokai.

Kā gatavot:

Paņemiet burciņu eļļā konservētu mencu aknu. Vienmēr pārliecināmies, ka uz burciņas ir rakstīts, ka tie ir gabaliņi.

Tātad, atveriet to, noteciniet eļļu un pārnesiet aknas ērtā bļodā. Aknas sasmalcina ar dakšiņu mazos, mazos gabaliņos, gandrīz mīkstumā.

Daži atstāj eļļu un tad ietērpj ar to šos salātus. Bet mēs vienmēr nolejam. Pretējā gadījumā tas izrādās nedaudz taukains un salāti var smaržot pārāk daudz pēc zivīm. Mums tas īsti nepatīk.

Tad ir kāda sastāvdaļa, kas nez kāpēc nereti daudzus pārsteidz. Bet mēs atceramies un gatavojam šos salātus tieši šajā versijā. To mums mācīja draugi 80. gados. Šie ir rīsi.

Vāra rīsus, līdz tie ir pilnībā gatavi, un tiem jābūt drupinātiem. Tāpēc pirms gatavošanas kārtīgi noskalojam un pagatavojam lielā ūdens daudzumā. Pievienojiet rīsus, kad ūdens vārās. Gatavos rīsus nokāš caur caurduri un vēlreiz noskalo ar aukstu ūdeni.

Nākamā sastāvdaļa ir vārītas olas. Sagriežam tos diezgan smalki. Šeit fotoattēlā tie vēl nav pilnībā sasmalcināti.

Lasi vēl: Kaimiņš biologs man atklāja, kā tikt vaļā no skudrām. Tagad viņas baidās no mana dārza kā no uguns

Vajag daudz smalkākus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment