Pavārmāksla? Pieci vienkārši soļi un gatavs! Salāti ar kraukšķīgiem ceptiem kartupeļiem (+recepte)

Uztraukums, ko likt uz galda? Ciemos nāk darba kolēģi un darba devējs, bet idejas pēkšņi aptrūkās? Lūk, ideāls variants, lai palutinātu katru ciemiņu!

 

Kraukšķīgie ceptu kartupeļu salāti ir lieliska svaigu dārzeņu un gardu ceptu kartupeļu kombinācija, kas priecē gan garšas kārpiņas, gan acis.

Cepti kartupeļi piešķir salātiem īpašu kraukšķīgumu un garšu. Sulīgi dārzeņi, piemēram, tomāti, gurķi, paprika un garšaugi, lieliski papildina kartupeļus ar savu svaigumu un uzturvērtību. Un, ja salātiem pievieno vistu vai fetas sieru, šis ēdiens kļūs vēl bagātāks un daudzveidīgāks.

Salātus ar kraukšķīgiem ceptiem kartupeļiem var pagatavot gan ikdienai, gan svētku galdam. Ideāli piemērots gan karstam, gan aukstam ēdienam atkarībā no izvēles un sezonas. Tas lieliski sader arī ar dažāda veida mērcēm: no klasiskām majonēzes-skābā krējuma mērcēm līdz, kuru pamatā ir olīveļļa un citronu sula.

Salāti ar ceptiem kartupeļiem ir ne tikai garšīgi un apmierinoši, bet arī veselīgi. Kartupeļi ir vērtīgs ogļhidrātu, vitamīnu un minerālvielu avots, un svaigi dārzeņi bagātina organismu ar šķiedrvielām. Tāpēc šos salātus var uzskatīt par lielisku variantu tiem, kuri ievēro veselīgu uzturu  un ēd daudzveidīgu ēdienu.

Salāti ar kraukšķīgiem ceptiem kartupeļiem ir ēdiens, kurā apvienota vienkāršība un izsmalcinātība, tradīcijas un mūsdienīgums. Tas spēj pārsteigt un iepriecināt gardēžus.

 

Lasi vēl: Gardais brīnums! Šaurma ar vistu un marinētiem gurķiem (+recepte: soli pa solim)

 

Pagatavošanas laiks – 30 min

Porciju daudzums – 4

Sastāvdaļas

Kartupeļi 3 gab
Dārzeņu eļļa 300 ml
Sāls pēc garšas
Olas 4 gab
Kūpināta vistas krūtiņa 300 g
Marinēti gurķi 2-3 gab
Majonēze pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi vai sagriež ļoti plānās strēmelēs.

Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Apcep kartupeļus dažu minūšu laikā. Tad liek uz papīra dvieļiem, pievieno sāli un atdzesē.

Lasi vēl: Viens, divi, trīs – gatavs! Salāti ar pupiņām un redīsiem (+recepte: solis pa solim)

Olas cieti vāra 10 minūtes. Atdzesē un sagriež mazos gabalos kopā ar vistu un gurķiem.

Caur īpašo gredzenu kārtu slāņiem ievieto vistu, olas un gurķus. Katru kārtu apsmērē ar majonēzi.

Gataviem salātiem uzber ceptos kartupeļus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment