
Ja jūs domājat, ka sēņu krēmzupu izcilu var pagatavot tikai restorānā, jūs maldāties — tas ir neticami vienkārši.
Sēņu krēmzupa ir ne tikai garšīgs, bet arī sātīgs ēdiens, kas ir ļoti piemērots gan pusdienām, gan vakariņām gada aukstajos mēnešos. Šai zupai ir maiga sēņu garša un izcils aromāts. Mans draugs, kas strādā par šefpavāru izcilā restorānā, man reiz parādīja – kā to pagatavot.
Un tagad es to gatavoju ikreiz, kad vēlos pārsteigt kādu. Tad man parasti uzdod divus jautājumus – no kura restorāna es to pasūtīju? Tad, kad saku, ka gatavoju pati – visi vēlas zināt recepti. Tagad ar šo recepti un pagatavošanas gaitu, dalīšos arī ar jums.

Sastāvdaļas:
20 grami sviesta
1 sīpols (vidējs)
1 burkāns (vidējs)
300 grami šampinjonu vai citu sēņu
Sāls, pipari, kaltēti ķiploki – pēc garšas
1 ēdamkarote miltu
100 ml 15 līdz 20% tauku satura krējuma
Pētersīļi – dekorēšanai

Pagatavošana:
1. Sīki sakapājiet sīpolu un burkānu (var izmantot arī blenderi). Katliņā izkausējiet sviestu, tad tajā apcepiet sīpolu, pēc tam pievienojiet burkānu (šo var rīvēt arī uz rīves).
2. Sagrieziet sēnes un beriet klāt katliņā ar burkāniem un sīpoliem. Pieberiet klāt sāli, piparus, kaltētus ķiplokus. Vislabāk šādu ēdienu būs gatavot katliņā ar biezu dibenu.
Lasi vēl: Kāpēc patiesībā 31. oktobra vakarā noteikti jādedzina sveces: senlatviešu rituāls, kas piesaista veiksmi un sniedz aizsardzību
3. Pēc tam visam pāri lejiet karstu ūdeni (tā, lai nosedz visu), visu samaisiet un pievienojiet 1 ēdamkaroti miltu. Ļaujiet lēnām visam vārīties (uz lēnas uguns) un pievienojiet krējumu. Uzkarsējiet visu līdz vārīšanās temperatūrai un noņemiet nost katliņu no uguns.

4. Tad lieciet turpat katliņā blenderi, un visu sablenderējiet līdz viendabīgai un krēmīgai konsistencei. Kad pasniedzat šķīvī, dekorējiet zupas trauciņu ar smalki sakapātiem pētersīļiem un piciņu krējuma.
Labu apetīti!

 
        




