Sēņu sezona sākusies. Vai drīkst saldēt sēnes?

Neatkarīgi no tā, ar kādu sēņu veidu strādājat, ir svarīgi atcerēties, ka sēnēs ir ļoti augsts ūdens saturs un tāpēc tās var ātri bojāties. Lai saglabātu maksimālo svaigumu, ir svarīgi zināt, kā pareizi uzglabāt sēnes. Ja vēlaties pagarināt savu sēņu glabāšanas laiku, labā ziņa ir tāda, ka varat tās sasaldēt, taču ir jāņem vērā dažas vadlīnijas. Izlasiet mūsu padomus un ieteikumus sēņu sasaldēšanai.

Cik ilgi sēnes glabāsies ledusskapī?

Svaigas sēnes jāuzglabā ledusskapī porainā papīra maisiņā — izvairieties no plastmasas maisiņiem vai noslēgtiem traukiem. Sēnes parasti ir nedaudz netīras, kad tās atvedīsiet mājās no meža vai tirgus. Taču sēņu tīrīšanu var atlikt, līdz esat gatavs tās lietot.

Jo ātrāk jūs varat tās izmantot, jo labāk, bet parasti jūs varat uzglabāt sēnes līdz vienai nedēļai ledusskapī. Sekojiet līdzi to tekstūrai, vai nav bojājumu pazīmju. Ja sēnes ir gļotainas vai izžuvušas, ir pienācis laiks tās kompostēt.

Labākais veids, kā sasaldēt sēnes

Labā ziņa ir tā, ka jūs varat sasaldēt visu veidu sēnes, taču sēņu eksperti stingri iesaka tās vispirms pagatavot. Sēnēs ir aptuveni 80% līdz 90% ūdens, tāpēc neapstrādātā veidā tās slikti iztur sasalšanu. Pēc atkausēšanas tās kļūs mīkstas.

Ņemot to vērā, sēnes vislabāk ir sautēt pirms sasaldēšanas, jo tas noņems lielu ūdens saturu un arī fiksēs garšu. Noteikti notīriet un nosusiniet sēnes, pēc tam tās sautējiet.

Ir svarīgi izmantot lielu pannu un sēnes cept vienā kārtā— izvairieties no sēņu sakraušanas pannā lielā kaudzē — pretējā gadījumā tās tvaicēsies, nevis sautēsies. Ja sēnes ir daudz, šāda apstrāde var aizņemt ilgāku laiku, jo būs kārdinājums visas sēnes sabērt uz pannas vienā laikā. Tomēr pacietība tiks atalgota ar iespēju sēnes ilgstoši uzglabāt saldētavā.

Lasi arī: Ārsts brīdina: “Neēdiet tomātus ar mizu! Nekādā gadījumā nelieciet tomātus vienā maisā ar maizi vai sieru … “

Kad sēnes ir sautētas, noņemiet tās no uguns un ļaujiet atdzist, pēc tam ievietojiet saldētavā maisiņā vai traukā.

Cik ilgi var uzglabāt sasaldētas sēnes?

Ja sēnes ir sautētas, sasaldēšana neietekmēs to garšu vai tekstūru. Kad gribat lietot sēnes, tās nav jāatkausē – varat uzreiz tās izmantot uzkarsētā pannā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment