Sestdien, 12.maijā, pirmo reizi Latvijā norisināsies starptautiskais piekrastes pārgājiens “Coastline Trek”

12.maijā Liepājas pilsētas, Nīcas un Rucavas novadu pludmalēs un piekrastes zonās ikvienam būs iespēja pieveikt pašu izvēlēto izaicinājumu un kājām noiet maršrutus no 10 līdz pat 100 kilometriem starptautiskajā piekrastes pārgājienā “Coastline Trek`18: Liepāja with Gjensidige”

Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja izvēlēties vienu no pieciem piedāvātajiem maršrutiem – 10, 25, 50, 75 vai 100 kilometru gariem.

Pārgājiena laikā darbosies palīdzības un atpūtas punkti, kuros varēs atgūt spēkus, ieturot maltītes, uzpildīt ūdens rezerves kā arī, ja kāds nespēs turpināt pārgājienu, tad pasākuma organizatori viņus nogādās līdz finiša punktam.

Piedalīties pārgājienā aicinām arī kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem.

Pēdējo gadu laikā ievērojami palielinājusies interese par šāda veida pārgājieniem, jo iešana ir piemērota jebkura vecuma cilvēkiem, tai nav nepieciešama īpaša sagatavošanās vai dārgs inventārs, savukārt par pastaigu labo ietekmi uz veselību runā teju ikviens veselīga dzīvesveida atbalstītājs un mediķis.

Pasākuma laikā dažādas aktivitātes tiks piedāvātas arī pārgājiena dalībnieku atbalstītājiem, kas paši nepiedalīsies, bet gaidīs atgriežamies dalībniekus starta-finiša zonā. Pārgājiena maršruti vīsies cauri arī Liepājas kaimiņu – Nīcas un Rucavas novadiem, tādējādi mums sniedzot iespēju dalībniekus iepazīstināt ne vien ar Liepājas, bet arī Nīcas un Rucavas tūrisma piedāvājumu.

Piekrastes pārgājienā uz šo brīdi jau ir pieteikušies vairāki tūkstoši dalībnieku no Latvijas, kaimiņvalsts Lietuvas un citām valstīm.

“Pārgājieni ir ļoti labs veids, kā stiprināt komandu. Ir interesanti arī tas, ka cilvēki, izjutuši pārgājienu izaicinājumu garšu, arvien biežāk dodas uz citām valstīm, lai ceļotu kājām, tādējādi apvienojot tūrismu ar aktīvu brīvā laika pavadīšanu,” apgalvo pasākuma rīkotāji organizācija “TrenkTuras”, kas Lietuvā ir ieguvusi Lietuvas Tūrisma departamenta atzinīgu novērtējumu un ir sarīkojusi vairākus starptautiskus pārgājienus.

“Starptautiskais piekrastes pārgājiens Lietuvā notiek četrus gadus un tajā piedalījās tūkstošiem dalībnieku, kuru skaitā ir gan iesācēji, gan pieredzējuši dalībnieki, kas pieveikuši vairākus simtus un pat tūkstošus kilometru kopsummā,” stāsta organizācijas “TrenkTuras” pārstāvis Vitauts Bartulis (Vytautas Bartulis).

Sestdien kā pirmajiem plkst. 7:00 starts tiks dots 50, 75 un 100km distanču dalībniekiem. 25km distanču dalībniekiem – plkst. 9:00 un visvēlāk startēs 10km distanču gājēji – plkst. 11:00

Plkst. 9:00 norisināsies pasākuma oficiālā atklāšana un Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska uzruna pasākuma organizatoriem, dalībniekiem un viesiem

Visa informācija par pasākumu un pieteikšanās tam www.coastlinetrek.com

Organizatori aicina būt saprotošiem uz pasākuma norises laiku veicot satiksmes kustības maiņu un ierobežojumus Jūrmalas parka teritorijā ap Kūrmājas prospektu un Zvejnieku aleju.

No 11. maija plkst. 20:00 līdz 12. maija plkst. 20:00 transporta satiksmes un dalībnieku drošības dēļ tiks organizēta vienvirziena satiksme šādos ielu posmos:

• Kūrmājas prospekts no Ūliha ielas līdz Zvejnieku alejai,

• Zvejnieku aleja no Kūrmājas prospekta līdz Roņu ielai

Lūdzam dalībniekus apģērbties atbilstoši laika apstākļiem, padomāt par iedeguma aizsargkrēmiem, ērtiem apaviem, kas piemēroti pastaigai pludmales smiltīs.

Pārgājiena laikā darbosies palīdzības un atpūtas punkti, kuros varēs atgūt spēkus, ieturot maltītes, uzpildīt ūdens rezerves kā arī, ja kāds nespēs turpināt pārgājienu, tad pasākuma organizatori viņus nogādās līdz finiša punktam.

Lai mums visiem saulaini laika apstākļi, možs garastāvoklis un uz drīzu tikšanos 12.maijā piekrastes pārgājienā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment