Šai mašīnai 2 dienas sekoja 20 000 bites un neviens nesaprata kāpēc

Brīvdienās daži cilvēki piedzīvojuši īstu murgu, kādai mašīnai veselas divas dienas uzbruka 20 000 bišu, jo bišu māte iemitinājās auto bagāžniekā.

Rodžers Bērns no Pembrukšīras biškopjiem paskaidroja notikušo: “Mēs domājam, ka bišu māti kaut kas pievilināja, iespējams, ka aizmugurē bija iestrēdzis kaut kas salds.

Automašīnas īpašniecei sekoja viss bišu spiets. Es nekavējoties paņēmu līdzi kartona kasti un uzmanīgi, pēc iespējas ātrāk ievietoju bites kastē, jo automašīna tika atstāta uz ielas ar intensīvu auto un gājēju plūsmu.

Par savām pūlēm es saņēmu aptuveni 15-20 dzēlienus. Tad es atstāju kartona kasti uz jumta, gaidot, kad tajā ielidos vairāki simti bišu. Negaidīti uzpūta vējš un bišu māte atkal ielidoja mašīnas bagāžas nodalījumā.

PIC BY TOM MOSES/MERCURY PRESS (PICTURED: A BEEKEEPER TRIES TO MOVE THE BEES TO INSIDE A BOX IN HAVERFORDWEST, SOUTH WEST WALES) A ëlostí swarm of bees sparked chaos in a high street when their queen got stuck in a car boot ñ resulting in 20,000 bees chasing the 4x4 for TWO DAYS. Dad-of-one Tom Moses, 41, spotted the unusual sight while driving through Haverfordwest, south west Wales, around 5pm on Sunday evening and decided to stop to help out. However it took a procession of FIVE different beekeepers, park rangers and passers-by to coax them off into a cardboard box, only for the wind to blow it off the car and the queen go back to the boot. Roger Burns of Pembrokeshire Beekeepers then says the carís owner returned and drove away with the queen unknowingly trapped in the back, resulting in the swarm taking up the chase the next day. SEE MERCURY

Par nelaimi, man nācās doties iepriekš sarunātās pusdienās, tādēļ kāds cits biškopis pārņēma uzticēto darbu. Mašīnas īpašniece drīz vien atgriezās un aizbrauca ar auto, kura aizmugurē vēl joprojām bija palikusi bišu karaliene.

Visticamāk, auto īpašniece nezināja, ka mašīnā ir bišu māte, viņa vēlējās pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no bišu spieta.

Tā nu kastē palika darba bites, bez karalienes, nākamajā dienā mēs saņēmām informāciju, ka garāmgājēji ievērojuši to pašu mašīnu ar bišu spietu aizmugurē.

Es esmu bišu audzētājs jau 30 gadus, bet nekad neesmu redzējis, ka bišu spiets tā rīkotos. Bitēm ir dabisks instinkts sekot līdzi bišu mātei, bet pārsteidzoši, ka darba bites sekoja mašīnai veselas divas dienas.”

Avots: sickchirpse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment