Shēma zemeņu mēslošanai pavasarī

Pavasaris jau rit pilnā sparā, sniegs ir izkusis, un zeme jau ir nedaudz izžuvusi, kas nozīmē, ka ir pienācis laiks mēslot zemenes. Kādus mēslošanas līdzekļus izvēlēties pavasara mēslošanai un kā tos pareizi lietot?

Dārza zemenēm ir raksturīgs paaugstināts pieprasījums pēc visiem galvenajiem makroelementiem (slāpekļa, fosfora un kālija). Tomēr visvērtīgākais no tiem ir fosfors, kas ir ne tikai atbildīgs par auga sakņu sistēmas veidošanos, bet arī nopietni ietekmē augļu daudzumu un kvalitāti.

Svarīgi ir arī slāpekļa mēslošanas līdzekļi. Tieši šis elements stimulē auga virszemes daļas aktīvu augšanu un attīstību. Pateicoties slāpeklim, lapas kļūst spēcīgas un iegūst spilgtu krāsu, tāpēc lēna augšana un lapu dzeltēšana liecina par šīs vielas trūkumu augsnē.

Pirms mēslošanas dobes jāattīra no pagājušā gada atkritumiem un paši augi no nokaltušām lapām. Nogrieztas lapas un sausā zāle jānovāc vai, vēl labāk, jāsadedzina, lai atbrīvotos no pagājušā gada kaitēkļiem un slimībām.

Lasi vēl: Ar ko pavasarī un visa gada garumā barot rozes, lai tās ziedētu ilgi un krāšņi

Turklāt dobes ir viegli jānoirdina, nebojājot sakņu sistēmu. Vēlams atjaunot mulčas slāni, ja tāds ir. Mulčēšanai ir piemērotas priežu skujas, zāģu skaidas vai koksnes pelni.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Pavasara zemeņu mēslošanu veic rīta vai vakara stundās, kā arī mitrā augsnē (īpaši minerālmēslojumu). Parastā mēslošanas shēma ir šāda.

Ar zemeņu barošanas kārtību varat iepazīties nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment