Ar ko pavasarī un visa gada garumā barot rozes, lai tās ziedētu ilgi un krāšņi

Rozes bagātīgi zied lielā mērā pareizas mēslošanas rezultātā, kas arī ir jāveic laikus. Tāpēc šim jautājumam ir jāpievēršas jau pavasarī!

Ir skaidrs, ka rozes ir jāmēslo, lai nodrošinātu to turpmāku strauju augšanu un, protams, vēlāku sulīgu ziedēšanu. Pretējā gadījumā vienkārši nav jēgas tās audzēt dārzā vai puķu dobē. Taču mēs bieži kļūdāmies, barojot dažādus augus.

Viena no šādām kļūdām ir svaigu kūtsmēslu vai mājputnu mēslu izmantošana. Šos divus lieliskos mēslošanas līdzekļus (ja tos izmanto prasmīgi) daudzi cilvēki, pavasarī stādot pavisam jaunus stādus, lieto neapdomīgi.

Jaunām rozēm šie mēslošanas līdzekļi ir vienkārši kontrindicēti, no tiem rozes ies bojā. Rozes mīl organiskās vielas, bet ne “dzīvā” veidā. Šādi mēslošanas līdzekļi ir pareizi jāsagatavo.

Jums būs nepieciešams pagatavot putru no kāda no šo mēslošanas līdzekļu veidiem un atšķaidīt šo putru 10 litros ūdens.

Ja to darīsiet ar mājputnu mēsliem, neaizmirstiet tos pirms šīs procedūras 10 dienas fermentēt. Kad šis barības vielu sastāvs būs gatavs, ar to rūpīgi jāaplaista rozes. To veic tikai zem saknēm. Ja šīs barības vielas pilieni nokļūs uz lapām vai stublājiem, tur var nokļūt mušas.

Lasi vēl: Kurus augus vajadzētu apgriezt aprīlī: tie augs un ziedēs griezdamies

Skaidrs, ka putnu mēsli vai tie paši kūtsmēsli nebūs īpaši patīkamas smaržas. Šīs smakas problēmu var atrisināt pavisam vienkārši. Uz augsnes zem puķēm, ko esat aplaistījuši, vienkārši jāuzber krīts vai tā vietā koksnes pelni un pēc tam arī var uzirdināt. Augsni uzirdiniet apmēram 5 cm dziļumā.

Rožu mēslošanai nekādā gadījumā nedrīkst izmantot cūku mēslus! Tas vienkārši sadedzinās jūsu rozes, un tās noteikti aizies bojā.

Kas nepieciešams rožu mēslošanai

Visiem augiem ir nepieciešami noteikti komponenti, kas palīdz tiem veiksmīgi attīstīties. Attiecībā uz rozēm lielākā daļa no šīm sastāvdaļām, kuras mēs tūlīt pieminēsim, ir nepieciešamas arī citiem augiem.

Slāpeklis ir viela, kas tieši nodrošina gandrīz jebkura auga augšanu. Arī rozēm tas, protams, ir nepieciešams, un īpaši akūti pēc tādas sāpīgas procedūras kā apgriešana. Tas nepieciešams arī pilnīgi jaunu dzinumu veidošanai un attīstībai, kā arī pirms atkārtotas ziedēšanas. Slāpekli drīkst lietot tikai noteiktos laikos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Rožu gadījumā tas parasti ir no maija sākuma līdz jūlija beigām (var būt pat augusta sākums). Kur ir slāpeklis? Tie ir dažādi preparāti, kuru uzdevums ir stimulēt augšanu, bez tiem daudz tā ir arī šķidrajos organiskos līdzekļos, urīnvielā un nātrija humātā.

Par secīgu rožu mēslošanas gaitu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment