Ar ko pavasarī un visa gada garumā barot rozes, lai tās ziedētu ilgi un krāšņi

Fosfors. Šī sastāvdaļa lielā mērā palīdz veidot spēcīgus dzinumus rozēm. Turklāt tas ir pamats intensīvai un labākai ziedēšanai. Tā ievadīšanas termiņi ir ļoti plaši laika ziņā – no jūnija līdz septembrim.

Kālijs tieši palīdz rozēm veidot pumpurus un attiecīgi arī turpmāk ietekmē ziedēšanu. Pilnībā sagatavot rozes ziemai bez šīs sastāvdaļas arī nav iespējams. Kālijs ir daudzu preparātu sastāvā. Tā klātbūtne tajos atkal ir skaidra pēc to nosaukuma. Tas pats kālija sulfāts vai tā “radinieks” – kālija hlorīds.

Kalcijs palīdz rozēm skābās augsnēs. Tas praktiski neitralizē šādas augsnes. Tā sārmainā vide, ko lielā mērā veido kalcijs, rada ļoti labus apstākļus dažādām noderīgām baktērijām. Kalcija ir daudz diezgan vienkāršās un daudziem no mums pieejamās vielās. Tas pats krīts un papildus tam dzēstie kaļķi, mums pazīstamie koksnes pelni, dolomīta milti.

Mikroelementi. Šis vārds ir diezgan kodolīgs un apjomīgs, un ietver daudz noderīgu lietu. Rozēm tā galvenokārt ir dzelzs, un papildus tam arī mangāns un bors. Visā veģetācijas periodā rozēm obligāti jāsaņem visi šie komponenti. Ja jūs nedodat rozēm mangānu vai boru, jūs vienkārši ievērojami samazināsiet to imunitāti.

Rožu mēslošana gada garumā

Rožu mēslošana jāveic jau maijā. To var darīt 1. dekādē vai pat 2. dekādē. Te jums būs nepieciešami 10 litri ūdens, kas sajaukti ar 1 ēdamkaroti urīnvielas.

Sagaidiet jūnija 1. dekādi, un rozes atkal nepieciešams barot. Ņemam tādu pašu daudzumu ūdens, atšķaidām tajā 1 ēdamkaroti urīnvielu, kā arī ēdamkaroti mēldojumu “Nitrofoska”.

Tuvojoties jūnija beigām, veicam 3. rožu barošanu. Ūdens tādā pašā daudzumā, bet tagad mums nepieciešams dubultā superfosfāts (1 ēdamkarote).

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ceturtā mēslošana jāveic jūlijā, precīzāk, tā 2. pusē. Atkal 10 litri ūdens, un uz tiem jau nepieciešams fosfora-kālija mēslojums (2 ēdamkarotes).

Kas attiecas uz visu šo šķīdumu patēriņu, tas būs vienāds visiem mēslojuma veidiem un galvenokārt atkarīgs no pašu rožu krūmu lieluma. Ja krūms ir ļoti mazs, tie ir 2 vai 3 litri; Vidēja lieluma krūmam ir nepieciešams vairāk – 5 litri; Lielam vēl vairāk – no 6 līdz 7 litriem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment