Sastāvdaļas:
Svaigi kāposti – 250 grami
Kūpināta vistas gaļa (gabaliņš) – 150 grami
Svaigi gurķi – 100 grami
Konservēti zaļie zirnīši – 100 grami
Lociņi un dilles – viena buntīte no katra
Skābais krējums – 3 ēdamkarotes
Sinepes – 1 tējkarote
Ķiploki – 1 daiviņa
Sāls – pēc garšas
Kāpēc gudrās saimnieces ik rītu sīpoliem uzlej verdošu ūdeni?
Pagatavošanas metode:
1. Kūpināto vistiņu griež plānās šķēlītēs un pēc tam – gareniskos salmiņos.
2. Smalki sagriež kāpostu, liek klāt sagriezto gaļu, pievieno nedaudz sāli un kārtīgi samaisa visu bļodā.
Lasi vēl: Draugi Itālijā man reiz pagatavoja salātus ar makaroniem: tagad tie ir mani mīļākie salātiņi – garšo vienkārši izcili!
3. Gurķus griež arī smalki, pievieno pārējām sastāvdaļām. Salātu bļodā pievieno arī zaļos zirnīšus. Sasmalcina zaļos lociņus un dilles – liek visam klāt.
4. Sagatavo salātu mērci: sajauc skābo krējumu ar sinepēm un sasmalcinātu ķiploku.
5. Mērci liek salātu bļodā un visu kārtīgi samaisa. Un salāti ir gatavi baudīšanai!