Lai saglabātu sezonas dārzeņu garšu ziemai, jau tagad jāsāk konservēšana. Šajā rakstā dalīsimies ar mērces recepti, kas ziemā aizstās visus kečupus.
Kā to pagatavot, savā video parādīja pazīstamā pavāre Lilia Cvita. Mērce ir viegli pagatavojama, garšīga un arī izmaksās lēta, jo tās pamatā ir kabacīši.
Sastāvdaļas:
Kabači – 1,5 kg
Sīpoli – 450 g
Bietes – 200 g
Lauru lapa – 1 gab.
Krustnagliņas – 3 gab.
Aromātiskie pipari – 3 gab.
Sāls – 1,5 ēdamk.
Kūpināta paprika (garšviela) – 1/3 tējk.
Koriandrs (garšviela) – 1/3 tējk.
Čili pipari – 1/2 tējk.
Ķiploki – 6-7 daiviņas
Tomātu pasta – 0,5 l
Etiķis – 100 g
Cukurs – 200 g
Pagatavošana:
1. Kabacīšus ar visu mizu sagriež kubiņos. Pārliek katlā un atstāj uz 30 minūtēm, pēc tam notecina lieko sulu.
Lasi vēl: Ko var iestādīt augustā: pilns augu saraksts, kas dos ražu jau agri rudenī
2. Pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu, sarīvējiet bietes uz rupjās rīves un visu samaisiet. Vāriet ar vāku to visu 15 minūtes, tad pievieno katlā cukuru, lauru lapu, krustnagliņas.
3. Šajā posmā pievieno arī paprikas garšvielu, koriandru un čili piparus. Sajauc to visu un vāra vēl 15 minūtes. Pēc tam pievieno saspiestus ķiplokus, tomātu pastu un vāra vēl 15 minūtes.
4. Kad šis laiks ir pagājis, izņem lauru lapu, masu nedaudz atdzesē un visu sablenderē ar rokas blenderi. Pēc tam pievieno etiķi, samaisa un atkal vāra vēl 15 minūtes.
5. Karsto mērci lej tīrās burciņās, aizver vāciņus. Pēc tam liek burciņas ar iepildīto mērci katlā, iepilda ūdeni un sterilizē 10 minūtes pēc tam, kad ūdens katlā ir sācis vārīties. Pēc tam hermētiski aizver.