Šie salāti pārspēj visu, ko es iepriekš biju ēdis: ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens – gatavs tikai 3 minūtēs un izmaksā centus!

Foto – ekrānuzņēmums

Ir dažnedažādas salātu receptes, tomēr ticiet, ja pagatavosiet šos, sapratīsiet, kāpēc šī recepte ir “rekordiste” – pirmkārt, tie ir vienkārši, ātri pagatavojami, maciņam ļoti draudzīgi un pie tam vēl – sātīgi!

Šie salāti pamatoti var tikt uzskatīti par vieniem no visātrāk pagatavojamajiem salātiem, vidēji to pagatavošana prasa 3 minūtes! Izklausās neticami, vai ne? Tomēr – tā ir realitāte! Izmēģiniet paši!

Sastāvdaļas:

Konservēta kukurūza – 1 vidēja izmēra bundža
Vārītas olas – 3 gab.
Cietais siers – 100 – 150 grami
Ķiploki – 3 daiviņas
Majonēze – mērcei (pēc izvēles)
Sāls un pipari – pēc garšas
Ja vēlaties, bet nav obligāti – 150 grami kūpināta šķiņķa vai vārītās desas

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Pēc tam notīra ķiploku un saspiež spiedējā (smalkā griešana šoreiz nelīdzēs, jo ķiploks būs nepieciešams ar visu “suliņu”). Visu saliek bļodā.

2. Liek vārīties olas un izvāra tās cietas. Pēc tam atdzesē vēsā ūdenī un noloba čaumalas. Olas sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves (pēc izvēles) un pievieno bļodā. Bet, ja vēlaties, tās var arī sasmalcināt ar nazi.

3. Ja salātus vēlas “sātīgākus”, sagriež kūpināto šķiņķi vai desu plānos kubiciņos, un arī pievieno pārējām sastāvdaļām.

4. Atver kukurūzas bundžu un notecina visu lieko šķidrumu. Kad tas izdarīts, arī kukurūzu pieber bļodiņā.

5. Atsevišķā bļodiņā liek majonēzi un pievieno gan piparus, gan sāli – visu kārtīgi samaisa. Majonēzes daudzums atkarīgs no tā, cik “šķidrus” vai “biezus” salātus vēlaties.

Lasi vēl: Mana omīte vienmēr pie manas gultas nolika margrietiņu pušķi: kā izrādās, ne tāpat vien – pat nenojautu, kāds spēks piemīt šiem mazajiem ziediņiem

6. Pēc tam sagatavoto majonēzi lieciet klāt pārējām lietām bļodā un visu kārtīgi samaisiet!

Foto – ekrānuzņēmums

7. Ja vēlaties, varat salātus dekorēt ar kādu lapiņu pētersīļa vai dillītēm. Viss – salāti ir gatavi! Labu apetīti!

Šie salāti patiešām ir izcili, jo der gan “ātrajām” pusdienām (kad nav laika neko citu gatavot), gan brokastīm, gan vakariņām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment